Márton-Napi |
2019-11-03 12:53:47 |
SÜLT LIBAMELL ÉS LIBAMÁJ BIRSALMÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL HOZZÁVALÓK 2 db libamellfilé 1 db libamáj 1/2 kg libaháj 1 fej lila káposzta 1 db birs alma 2 gerezd fokhagyma 1 tk köménymag 1 ek barna cukor 1 ek olaj 1 tk só 1 tk bors 1 tk majoranna 5 dl tej 1 ek almaecet 1 fej sonkahagyma Hirde... |
Újragondolt karácsonyi menü |
2012-10-23 19:55:50 |
Újragondolt karácsonyi menü Bár még majd' két hónap van a karácsonyig, nagyon sokan tervezgetik már, hogy milyen menüvel rukkoljanak elő a családtagoknak, rokonoknak. Talán sokan szívesen vennék az alábbi - újragondolt karácsonyi menüt, amelynek összeállításakor az egészség és a megfelelő táplálkozás volt a fő szempont, és amelyben Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa volt segít... |
Márton napi fokhagymás libamell, párolt káposztával recept |
2012-10-09 22:19:21 |
Hozzávalók: 70-75 dkg libamell 1 fej vöröshagyma nagy fej 10-12 db fokhagymagerezd 1 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs 1 evőkanál Knorr Fokhagymás Villámpác só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 dl víz Elkészítés: A libamelleket bedörzsöljük a borssal és a sóval. Késsel kis réseket vágunk a húsba és megtűzdeljük fokhagymával. Megszórjuk a szárnyas és a fokhagymá... |
Vadas libamell zsemlegombóccal |
2011-08-26 15:24:54 |
Hozzávalók 2 db libamellfilé 30 dkg sárgarépa fehérrépa, zeller 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, bors 8 dkg cukor 1 evőkanál mustár kakukkfű fél citrom 2 dl tejföl 1 babérlevél A libamelleket lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés libazsíron elősütjük -majd kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a cukrot, beletesszük a fel... |
Márton-napi libapecsenye |
2010-10-23 08:21:12 |
Márton-napi libapecsenye Hozzávalók: 2 fél libamell A páchoz: 2 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj, 1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém), 2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 1-2 teáskanál fokhagymakrém), Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom Libazsír a sütéshez: 1/2 dl konyak, 2 alma sz... |
Vadas libamell zsemlegombóccal |
2010-10-23 08:06:50 |
Vadas libamell zsemlegombóccal Hozzávalók: 2 db libamellfilé, 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 dkg cukor, 1 evőkanál mustár, kakukkfű, borókabogyó, fél citrom, 2 dl tejföl, 1 babérlevél Elkészítés: A libamelleket lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés libazsíron elősütjük -majd kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirít... |
Ha Márton, akkor libapecsenye! |
2009-11-20 10:25:42 |
Márton-nap, lúd, újbor - mi köti össze ezeket a látszólag teljesen különböző fogalmakat? Ennek próbálunk most utánanézni... Szent Márton, Gallia nemzeti szentje Pannóniában, Savaria (Szombathely) városában született 316-ban. Emlékét tájainkon helységnevek, imák és oltárképek egyaránt őrzik. A régiek a M... |
Márton-napi Libapecsenye |
2009-11-11 15:49:18 |
MÁRTON-NAPI LIBAPECSENYE Hozzávalók: 2 fél libamell A páchoz: 2 dl száraz vörösbor 2 evőkanál balzsamecet 3 evőkanál olívaolaj 1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém) 2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 1-2 teáskanál fokhagymakrém) Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom Libazsír a sütéshez 1/2 dl konyak 2 alma... |
Vadas libamell zsemlegombóccal |
2009-11-11 15:44:22 |
VADAS LIBAMELL ZSEMLEGOMBÓCCAL Hozzávalók: 2 db libamellfilé, 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 dkg cukor, 1 evőkanál mustár, kakukkfű, borókabogyó, fél citrom, 2 dl tejföl, 1 babérlevél Elkészítés: A libamelleket lebőrözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés libazsíron elősütjük -majd kivesszük.... |
Grillezett libamell |
2008-11-09 11:36:10 |
Éljen az újbor, és lakomázzunk mártonludakból, hiszen aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezni fog - tartja a népi mondás. Rajtunk ne múljon! Grillezett libamell málnaszószban Hozzávalók: 1 libamell filé 1,5 dl s... |
|