Márton-Napi |
2019-11-03 13:03:27 |
MÁRTON-NAPI LIBASÜLT HOZZÁVALÓK Hozzávalók: 2 db hízott libamell 1 db libacomb 2 db alma 1 db fehér hagyma borsikafű 5 szem egész szegfűszeg őrölt fahéj kakukkfű só durvára darált színes bors wok fűszerkeverék (vagy kínai 5 fűszer keverék) 1 dl vörösbor A lilakáposzt... |
Márton-Napi |
2019-11-03 12:53:47 |
SÜLT LIBAMELL ÉS LIBAMÁJ BIRSALMÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL HOZZÁVALÓK 2 db libamellfilé 1 db libamáj 1/2 kg libaháj 1 fej lila káposzta 1 db birs alma 2 gerezd fokhagyma 1 tk köménymag 1 ek barna cukor 1 ek olaj 1 tk só 1 tk bors 1 tk majoranna 5 dl tej 1 ek almaecet 1 fej sonkahagyma Hirde... |
Márton-Napi |
2019-11-03 12:46:21 |
LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL HOZZÁVALÓK olívaolaj 1 fej vöröshagyma 2 ek barna cukor 1 fej lilakáposzta só őrölt kömény 3 cl konyak 1 tk vörösborecet 1 kg zeller gumó babérlevél 2 dl tejszín bors őrölt bors szerecsendió 1 tk dijoni mustármustár 1 db egész, hízott libamell 2 gerezd fokhagyma friss kakukkfű rozmaring 15 dkg vaj ELKÉSZÍTÉS Serpenyőben olív... |
A haza bölcsének kedvence : Deák - kuglóf |
2017-08-10 18:38:15 |
Batthyány Lajos kormányának igazságügyi minisztere 1865 -ben az Angol Királynő szállodában írta meg híres húsvéti cikkét , amelynek alapján létrejött a kiegyezés a Habsburgokkal . Palkovics Ede , az Angol Királynő tulajdonosa Deák Ferenc étkezési szokásairól is beszámol a szállodájáról szóló , A kiegyezés szülőháza címmel 1898 - ban megjelent könyvében . A már éle... |
Anyukám sóletje |
2016-12-09 22:00:36 |
hozzávalók / 8 adag 50 dkg fehérbab 25 dkg gersli 2 db füstölt libamell (1-2 db) 40 dkg marhafelsál 2 közepes db vöröshagyma 3 ek fűszerpaprika 2 kávéskanál só bors ízlés szerint 1 kávéskanál szódabikarbóna 3 gerezd fokhagyma elkészítés A babot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi kb. 5 ujjnyival ellepi, és hozzákeverjük a szódabikarbónát. A füstölt libamel... |
Így lesz tökéletes a Márton-napi libalakoma! |
2016-11-10 23:37:41 |
Így lesz tökéletes a Márton-napi libalakoma! Itt a Márton-nap, így ilyenkor még az is libasültre vágyik, aki egyébként nem rajong ezért a szárnyasért. Nem véletlen, hogy a novemberi időszakban jut eszünkbe libát enni. Egyrészt a libahús és az azt körülölelő háj nem egy könnyed nyári fogás alapja, másrészt sok évszázados hagyománya van az őszutón történő libafogyasztásnak.... |
5 tipp, hogy igazán jó legyen a Márton-napi ludaskása |
2016-11-10 23:32:53 |
5 tipp, hogy igazán jó legyen a Márton-napi ludaskása A novemberi időszak a libáról szól. Márton nap előtt, alatt és után szívesen fogyasztunk libás ételeket. A ludaskása rendkívül jó választás, hiszen könnyen elkészíthető, alapanyagköltsége sem túl vészes és igen kiadós fogás. 1. Használj aprólé... |
Viccek |
2016-11-10 09:16:01 |
Melyik az abszolút előkelő étterem? - Melyben melltartóban szervírozzák a libamellet. -------------------------------------------------------------------------------- - Ki az abszolút optimista? - Az a férj, aki a feleségét a divatház előtt járó motorral várja. -------------------------------------------------------------------------------- - Mi az abszolút szárazság?... |
Édeni régi étkek - receptes könyv |
2015-07-30 08:15:48 |
Üregi Éva: Édeni régi étkek Jó étvágyat! Kertünk kincsei Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők! Paprikás krumpli Hozzávalók: 1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy 6-8 db virsli, olaj. Fűszerek: bors, babérlevél, édes-nemes... |
Gerslis rizottó füstölt libamellel |
2014-11-03 22:20:43 |
Gerslis rizottó füstölt libamellel Hozzávalók: 50 dkg gersli (árpagyöngy, hántolt árpa) 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 db zellergumó 30 dkg gomba 1 fej vöröshagyma pár gerezd fokhagyma füstölt libamell libazsír a sütéshez só bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamell... |
|