2004-es kivégzés után |
2024-03-25 19:50:32 |
Voltam hajnalban a Pennyben. Nagyon örülök, hogy el tudtam menni. Nem kellett csak pár dolog, teljesk kiőrlésű kalács és toast kenyér, jutalomfalatka, arctörlő és fertőtlenítő a fürdőbe. Volt 1800 körül karaj farrésszel, nem mertem megvenni, hiába olcsó. Nekem kemény marad a karaj, nem tudom rendesen kikloffolni, így marad holnapra a drága hús a coop-ban. Elmegyek nyolcra a postár... |
Hát.... |
2018-08-22 09:51:16 |
a sós rud nem lett jó...izre nem rossz de nem ilyenre gondoltam. A gyomrom fájt is este tőle, a kukába landolt.Pedig nem szoktam ételt kidobni!! Ma sütöttem reggel egy kis linzert...esténként egyet bekapok lefekvés előtt, igy most jó a cukrom.. Máskor reggelre mindig magas volt... Főztem is ma....boltban voltam, most horgolás de előtte eldőltem egy kicsit. Lustálkod... |
Retro műanyag kristály tálca |
2018-05-04 18:24:36 |
Ilyenből kínáltuk az aprósüteményt. Petrás Gabriella Gyerekkorunk egyik leggyakoribb ismétlődő eleme a műanyag volt: a játékok, a bútorok, a konyhai eszközök és a díszek jelentős része is PVC-ből készült. A vendégek sem maradhattak ki a jóból: ha látogatóba mentünk, vagy hozzánk érkeztek rokonok, barátok, biztos, hogy előkerült minimum egy darab kristályt utánzó műanyag tálca... |
Roma konyha |
2018-01-17 14:37:20 |
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban ková... |
Lisztem, lisztem, mondd meg nékem, mit készítsek én belőled? |
2017-08-20 19:19:42 |
2017. augusztus 20. Valamikor volt a finomliszt, a darás vagy fogós liszt és a rozsliszt, majd jött a durum, a tönköly, a teljes kiőrlésű, bővült a sor a kenyérliszttel, süteményliszttel, ma pedig már se szeri, se száma a különféle gabonaliszteknek - és a gluténérzékenység elterjedésével a nem gabonából készülő finom lisztőrleményeknek. Csakhogy ezek nem egyformán működnek... |
3:2:1 linzer |
2016-11-24 14:02:26 |
I. Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, csipetnyi só + ízesíteni lehet kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citrom/narancshéjjal. A hozzávalókat összegyúrom, 1 órára beteszem a hűtőbe, utána kinyújtom és különböző formával kiszaggatom. 180 fokos (előmelegített) sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 8-10 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, tetszőleges ízű lekvarr... |
Vaníliás linzer |
2016-09-29 19:52:07 |
Nagyon finom,puha,omlós Vaníliás linzer Hozzávalók a tésztához: 90 dkg finomliszt 60 dkg margarin/vaj 30 dkg porcukor 3 csg vaníliás cukor 1 csg sütőpor 3 db tojás sárgája A lekenéshez: 1 db tojásfehérje A szóráshoz: 3 evőkanál darát dió 2 evőkanál kristálycukor A töltéshez: 50 dkg kb házi baracklekvár Elkészítés: A lisztet összekeverjük a porcukorral,sütőporral é... |
Régi klasszikus újratöltve: Rákóczi-túrós pohárkrém |
2016-05-30 14:36:45 |
Ha a Rákóczi-túrós nagy kedvencetek, és pitetorta formájában is szerettétek, akkor a pohárkémnek elkészített változatában sem fogtok csalódni. HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ: A tésztához: 15 dkg liszt | 10 dkg vaj/margarin | 5 dkg porcukor | 1 tojássárgája A túrókrémhez: 20 dkg túró | 6 dkg cukor | 1 citrom leve és héja | 1 csomag vaníliás cukor | 4 dl hideg habtejszín | 20 dkg barac... |
Ünnepi linzer recept |
2015-12-08 22:34:50 |
Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 csipet só 10 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 1 kk sütőpor 0,5 citrom reszelt héja 20 dkg vaj/margarin 1 tojássárgája baracklekvár a töltéshez Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgáját és a vajat/margarint. Jól összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 m... |
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás kek |
2015-11-30 10:22:43 |
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás keksz, linzerkoszorú A gyúrt tésztából készült aprósütemények zárt dobozban, hűvös helyen hetekig tárolhatók. Ha karácsonyra szeretnénk elkészíteni, már november végén megsüthetők. Három klasszikus aprósütemény receptjét ismertetjük. Mandulás (vagy diós) keksz Hozzávalók kb. 55-60 darabhoz 30 dkg búza finomliszt... |
|