Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533472 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 66
Előző Következő
2004-es kivégzés után 2024-03-25 19:50:32
Voltam hajnalban a Pennyben. Nagyon örülök, hogy el tudtam menni. Nem kellett csak pár dolog, teljesk kiőrlésű kalács és toast kenyér, jutalomfalatka, arctörlő és fertőtlenítő a fürdőbe. Volt 1800 körül karaj farrésszel, nem mertem megvenni, hiába olcsó. Nekem kemény marad a karaj, nem tudom rendesen kikloffolni, így marad holnapra a drága hús a coop-ban. Elmegyek nyolcra a postár...
Hát.... 2018-08-22 09:51:16
a sós rud nem lett jó...izre nem rossz de nem ilyenre gondoltam. A gyomrom fájt is este tőle, a kukába landolt.Pedig nem szoktam ételt kidobni!! Ma sütöttem reggel egy kis linzert...esténként egyet bekapok lefekvés előtt, igy most jó a cukrom.. Máskor reggelre mindig magas volt... Főztem is ma....boltban voltam, most horgolás de előtte eldőltem egy kicsit. Lustálkod...
Retro műanyag kristály tálca 2018-05-04 18:24:36
Ilyenből kínáltuk az aprósüteményt. Petrás Gabriella Gyerekkorunk egyik leggyakoribb ismétlődő eleme a műanyag volt: a játékok, a bútorok, a konyhai eszközök és a díszek jelentős része is PVC-ből készült. A vendégek sem maradhattak ki a jóból: ha látogatóba mentünk, vagy hozzánk érkeztek rokonok, barátok, biztos, hogy előkerült minimum egy darab kristályt utánzó műanyag tálca...
Roma konyha 2018-01-17 14:37:20
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban ková...
Lisztem, lisztem, mondd meg nékem, mit készítsek én belőled? 2017-08-20 19:19:42
2017. augusztus 20. Valamikor volt a finomliszt, a darás vagy fogós liszt és a rozsliszt, majd jött a durum, a tönköly, a teljes kiőrlésű, bővült a sor a kenyérliszttel, süteményliszttel, ma pedig már se szeri, se száma a különféle gabonaliszteknek - és a gluténérzékenység elterjedésével a nem gabonából készülő finom lisztőrleményeknek. Csakhogy ezek nem egyformán működnek...
3:2:1 linzer 2016-11-24 14:02:26
I. Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, csipetnyi só + ízesíteni lehet kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt citrom/narancshéjjal. A hozzávalókat összegyúrom, 1 órára beteszem a hűtőbe, utána kinyújtom és különböző formával kiszaggatom. 180 fokos (előmelegített) sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 8-10 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, tetszőleges ízű lekvarr...
Vaníliás linzer 2016-09-29 19:52:07
Nagyon finom,puha,omlós Vaníliás linzer Hozzávalók a tésztához: 90 dkg finomliszt 60 dkg margarin/vaj 30 dkg porcukor 3 csg vaníliás cukor 1 csg sütőpor 3 db tojás sárgája A lekenéshez: 1 db tojásfehérje A szóráshoz: 3 evőkanál darát dió 2 evőkanál kristálycukor A töltéshez: 50 dkg kb házi baracklekvár Elkészítés: A lisztet összekeverjük a porcukorral,sütőporral é...
Régi klasszikus újratöltve: Rákóczi-túrós pohárkrém 2016-05-30 14:36:45
Ha a Rákóczi-túrós nagy kedvencetek, és pitetorta formájában is szerettétek, akkor a pohárkémnek elkészített változatában sem fogtok csalódni. HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ: A tésztához: 15 dkg liszt | 10 dkg vaj/margarin | 5 dkg porcukor | 1 tojássárgája A túrókrémhez: 20 dkg túró | 6 dkg cukor | 1 citrom leve és héja | 1 csomag vaníliás cukor | 4 dl hideg habtejszín | 20 dkg barac...
Ünnepi linzer recept 2015-12-08 22:34:50
Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 csipet só 10 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 1 kk sütőpor 0,5 citrom reszelt héja 20 dkg vaj/margarin 1 tojássárgája baracklekvár a töltéshez Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgáját és a vajat/margarint. Jól összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 m...
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás kek 2015-11-30 10:22:43
Karácsonyi aprósütemények: mandulás-diós keksz, vaníliás keksz, linzerkoszorú A gyúrt tésztából készült aprósütemények zárt dobozban, hűvös helyen hetekig tárolhatók. Ha karácsonyra szeretnénk elkészíteni, már november végén megsüthetők. Három klasszikus aprósütemény receptjét ismertetjük. Mandulás (vagy diós) keksz Hozzávalók kb. 55-60 darabhoz 30 dkg búza finomliszt...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.