Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4389055 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 121
Előző Következő
Amaránt 2019-02-27 11:45:40
Az Amarant tulajdonképpen egy termesztett álgabona, vad rokona nálunk disznóparéj néven közismert. Őshazája Közép-Amerika, ahol a kukorica és a bab mellett az aztékok és az inkák egyik fő táplálékát biztosította. Az amarant a spanyol hódításokkal eltűnt, visszaszorult a búza...
A kukorica és jó hatásai .... 2019-01-09 11:41:46
A kukorica bajusza jó hólyagbántalomra, hólyaggörcsre, vesebajra, vizelethajtó, húgykőoldó. A kínaiak a cukorbetegek részére a kukoricabajuszt nem külön teaként adják, hanem a levesükbe, mártásukba főzik Forrás : http://www.magyarvagyok.hu/kultura/konyha/gyogynovenye...
Amarántról érdemes tudni 2019-01-08 22:45:18
Amaranth értékes, mert könnyen felszívódik az emberi testben és az állatokban is . Az amarántban a legfontosabb aminosav-lizin tartalom 3-szor nagyobb, mint a búzaban. De a legfontosabb dolog - az amaránt jelentős mennyiségű, jó minőségű, kiegyensúlyozott fehérjét vannak...
Túrós rétes gluténmentesen 2018-04-24 23:44:32
Túrós rétes gluténmentesen Hozzávalók 1 cs rizslap (6 lap) 40 dkg túró 2-3 ek rizsdara/kukoricadara 1 db tojás 1 pohár tejföl 2 ek eritrit vanília kivonat mazsola citromhéj Tetejére: 1 db tojás 10 dkg porcukor Elkészítés A kör alakú rizslapokat 1 másodpercre hideg vízbe mártjuk, majd a tepsibe hely...
A mandula jótékony hatásai ismerje meg 2018-03-22 12:24:57
Tudja, hogy a mandulát finom voltán túl miért érdemes enni és magunkra kenni? Ha nem, akkor itt az alkalom a megismerésére. Mit kell tudni a manduláról ? A mandula magja lehet édes( Prunus amygdalus dulcis) vagy keserű (Prunus amygdalus amara). A friss termés szeptember végétől jelenik meg a piacon. Hűtőben 0°C körül, viszonylag magas páratartalom mellett őrzi meg legjobban...
A kölesről jó tudni 2018-01-18 22:06:34
Az egyetlen gabona, ami megakadályozza az érelmeszesedést és normalizálja a vérnyomást! Nagyszüleink még naponta fogyasztották. Újra rá kellene szokni! Nagyszüleink még naponta fogyasztották, mi maximum madáreleségként gondolunk rá, pedig Ázsiában és Afrikában ma is az alapélelmiszerek között szerepel... és ez nem véletlen! A kis gabonagolyók élettani hatásai csodál...
A köles 2018-01-17 08:38:39
Nagyszüleink még naponta fogyasztották. Újra rá kellene szokni! Nagyszüleink még naponta fogyasztották, mi maximum madáreleségként gondolunk rá, pedig Ázsiában és Afrikában ma is az alapélelmiszerek között szerepel... és ez nem véletlen! A kis gab...
Mentás torta caprese (cukor- és gluténmentes) 2017-07-07 23:49:35
Mentás torta caprese (cukor- és gluténmentes) Hozzávalók 10 dkg mandulaliszt 7,5 dkg mentás cukormentes csokoládé (hipermarketekben kapható) 10 dkg cukormentes étcsokoládé 10 dkg nyírfacukor 2 db tojás 1/2 zacskó sütőpor 10 dkg vaj Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat és a nyírfacukrot hozzáadjuk a tojássárg...
Tévhitek: Lisztérzékenység 2016-11-03 16:52:27
Lisztérzékenység = lisztre való érzékenység. Nem a liszt okozza, hanem bizonyos gabonákban - búza, árpa, rozs - megtalálható glutén egyik fehérje alkotója okozza a lisztérzékenységet. Ez a fehérje a búzában a gliadin, az árpában a hordein és a rozsban a secalin. Ételallergia. Nem allergia. Ez egy autoimmun betegség, amely a vékonybélbolyhok pusztulásával felszívódási zava...
Kukoricamálé sütve 2016-10-20 11:14:30
Kukoricamálé sütve - Gyakran készítek a régiekből, a családomnak is ízlenek Puliszka (kukoricamálé, gánica, polenta,,,, ki, hogy ismeri. Szeretem a régi ételeket, pl. a puliszkát is, ami köretnek is jó szaftos húsokhoz. A puliszka nagyszüleink, dédszüleink étele és a szegények eledele volt. Ma ismét előtérbe kerül, mert kiadós, laktató, olcsó, s lisztérzékenyek is fo...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.