Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533154 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 37
Előző Következő
Szafi fitt mindenkor mindenkinek mindenhol 2018-04-09 13:11:34
Hihetetlen, mennyire függővé lehet válni ezektől a lisztektől :-) jó értelemben!!!! Bizony egy háziasszonynak, édesanyának 3 gyerek mellett, akik GM étrenden vannak, és az anyuka is küzd bizonyos intoleranciákkal. Szóval ez egy csoda! Csak a mai nap folyamán megfőztem az ebédet, ami gyümölcs leves, és paradicsomos tonhalas tészta. A tésztát könnyű kifőzni, ilyet is olyat is, hogy...
Kelbimbós francia pite (galette) 2017-12-05 22:48:49
Kelbimbós francia pite (galette) Hozzávalók 15 dkg hideg vaj 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (+ a nyújtáshoz ) só 1 db tojássárgája 30 dkg kelbimbó 2 ek olívaolaj 1 ek reszelt citromhéj bors 2 ek hagymalekvár 5 dkg puha kecskesajt 6 dkg ricotta 1 db tojás Elkészíté...
Ribizlis-joghurtos kocka (meggyes) 2017-02-23 11:38:10
Hozzávalók 15 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez a piskótához: - 5 tojás - 5 dkg fehér tönkölyliszt - 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt - 2,5 dkg kakaópor - 10 dkg nyírfaporcukor - 1 csipet szódabikarbóna a krémhez: - 40 dkg ribizli - 70 dkg natúr joghurt - 4 dl habtejszín - 12 dkg nyírfaporcukor - 1 citrom leve - 3 dkg zselatin - 1 dl langyos víz a tetejére: - nyírf...
Lisztekről 2015-10-05 13:41:30
Számomra mindig bosszantó, ha egy recept nem pontos. Irritálóak az ilyen kifejezések: ízlés szerint, amennyit felvesz, közepesen lágy, mérsékelt tűzön stb. Se szeri se száma az ilyen recepteknek, és sajnos még a szakácskönyvekben is. Nincs ma egy szakácskönyv, amiből egy fiatal nő (vagy férfi) meg tudna tanulni főzni. A receptek lényege a pontos mennyiség, a hozzávalók pontos megn...
Liszt kisokos - Melyiket válasszam? 2015-10-05 13:40:54
Ember legyen a talpán, aki a polc előtt állva kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: mit, miért és mihez használjunk? Az emberi táplálkozásban a gabonafélék csoportjába tartozó növények (pl. búza, kukorica, rizs, árpa, rozs, zab, tritikále, köles, cirok, pohánka, amarant, tönkölybúza) a legfontosabbak, mert szemtermésük energiában gazdag,...
Pita, a lapos kenyerek alfája és omegája 2015-08-14 23:11:11
Pita, a lapos kenyerek alfája és omegája A Földközi tenger térségének kedvelt lapos kenyere, a pita igazi életmentő. Ez az ősi kenyérféle a modern életvitelünkhöz is szervesen hozzátartozik, hiszen kevés munkával gyorsan elkészíthető, kínálhatjuk kenyérként köretnek, tölthetjük, feltétekkel megpakolva összesüthetjük, vagy akár szendvicset is készíthetünk belőle. A pita a...
Tönköly, az ősi és egészséges gabona 2015-04-09 23:25:03
Tönköly, az ősi és egészséges gabona A tönkölybúzát néhány éve fedezték fel újra, amikor a búza, illetve a búzából készített liszt egészségesebb alternatívája után kutattak. S ezzel visszatértek az egyik olyan gabonához, amit évezredeken át fogyasztott az emberiség. A tönkölybúzát már a vadászó-gyűjtögető ember is fogyasztotta. I.e. 6000 környékén pedig már Délnyugat-Ázs...
Hazaváró menü 2015-02-16 21:17:32
Hazaváró menü Február elején minden évben egyedül maradok, mert a férjem egy konferenciára utazik. A helyszíne Csehország egy eldugott kis falva, közel a német határhoz. Mindez konyhai szempontból is lényeges, mert egy hétig a cseh gasztronómia tipikus fogásaival lakatják jól a résztvevőket, nevezetesen krumplival és knédlivel. Ne értsetek félre, nem degradálom én egyike...
Miért jó a gesztenyeliszt? 2014-12-13 07:43:29
Miért jó a gesztenyeliszt? Olaszországból került hozzánk, a mai Toszkána környékén használták először a középkorban. Remek karácsonyi sütemény készíthető belőle! Kezdetben a szegények eledele volt, ám a későbbiekben egyre népszerűbbé vált különleges íze miatt. Napjainkban elsősorban azért kedvelik sokan, mert gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják. "A geszt...
Öregítő ételek 2014-12-10 15:56:00
Öregítő ételek Minden fajta élelmiszer, amit napi szinten fogyasztunk, biokémiai reakciókat hoz létre a szervezetünkben. Ezáltal némelyik felgyorsítja az öregedési folyamatot, mások viszont segítenek az öregedés elleni küzdelemben. http://s7.images.www.tvn.hu/2014/1...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.