Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 89
Előző Következő
Göngyölt pulykamell 2020-12-07 10:12:01
Hozzávalók A pulykához 20 dkg rozskenyér 30 dkg darált pulykahús 1 kg pulykamell 120 g aszalt szilva 100 g gesztenye 25 g vaj 6 db zsálya só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 közepes db vöröshagyma 160 g bacon 1 db tojás A körethez 5 közepes db burgonya 2 közepes db alma 1 közepes db vöröshagyma 25 g vaj Elkészítés A pulykához A kenyeret kockára vágju...
Citromos-mézes pulykacomb 2018-09-09 16:30:09
2 db pulykacomb só, bors 2 dl olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál kakukkfű 2 evőkanál szójaszósz 3 evőkanál méz 1 db citrom A befűszerezett pulykacombokat fektessük bele egy jénai tálba, és locsoljuk meg az olívaolajjal és a szójaszósszal. Szórjuk rájuk a felaprított fokhagymát, a karikákra vágott citromot, az aprított kakukkfüvet, és végül locsoljuk meg mé...
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül) 2017-09-21 09:33:14
Hozzávalók: - 4 bögre fehér finomliszt (fél kg) - 1 tojás - háromnegyed bögre 2,8 %-os tej - 2 evőkanál 20 %-os tejföl - 5 evőkanál kristálycukor - fél kocka friss élesztő (2,5 dkg) - 1 evőkanál puha vaj vagy margarin - 1 csomag sütőpor (10 g) A töltelékhez: - 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin - 7 evőkanál k...
Citromot minden pácba! Azt is megmondjuk, miért 2017-07-26 12:16:55
Akár grillezünk, akár sütőben vagy serpenyőben sütögetünk, a pácolás csodát tesz - legyen szó húsról, halról vagy zöldségekről. Nemcsak ízletesebbé teszik a személyre szabható fűszeres pácok az ételt, de a húsoknál a pác a titka a porhanyós, omlós, szaftos finom fogásnak. Pác sokféle lehet, sőt végtelen variáció létezik, de az alapok közösek. A fűszerekkel, ízesítőkkel bá...
Ananásszal töltött csirke 2017-01-07 21:53:24
Ananásszal töltött csirke Ananásszal töltött csirke Hozzávalók: 1 tölteni való csirke 25 dkg rizs 1 darabolt ananász (konzerv) 1 ek zellerzöld apróra vágva 2 ek mazsola 2 ek olvasztott vaj só, bors, curry, majoranna, olaj Elkészítése: A csirke és az olaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk be a csirkét, töltsük meg a masszával, tűzzük össze a bőr...
Hagymás-tepsis burgonyaköret recept 2016-05-31 23:13:25
Hozzávalók: 1,5 kg sárga húsú hosszúkás burgonya 1 szál póréhagyma 3-4 szál újhagyma 5 gerezd fokhagyma só olívaolaj 1-2 kk őrölt kömény 2 dl száraz fehérbor Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat. A hagymákat megtisztítjuk, majd felszelete...
Citromos-mézes pulykacomb 2015-12-18 15:34:12
2 db pulykacomb só, bors 2 dl olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál kakukkfű 2 evőkanál szójaszósz 3 evőkanál méz 1 db citrom A befűszerezett pulykacombokat fektessük bele egy jénai tálba, és locsoljuk meg az olívaolajjal és a szójaszósszal. Szórjuk rájuk a felaprított fokhagymát, a karikákra vágott citromot, az aprított kakukkfüvet, és végül locsoljuk meg mézzel. Fó...
Bugaci töltött csirke 2015-07-10 21:44:52
Bugaci töltött csirke Hozzávalók: 1 nagyobb csirke (1,5 kg) 10 dkg füstölt szalonna 15 dkg gomba 10 dkg zöldborsó 3 db tojás 15 dkg szárnyasmáj 1 csokor petrezselyem 10 dkg rizs só bors zsír Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat...
Márton-napi sülthöz 2014-11-11 13:41:13
10+5 tipp a tökéletes Márton-napi sülthöz Kemence nélkül sem lehetetlen isteni liba- vagy kacsasülttel elkápráztatni a vendégeket. Eláruljuk, mitől lesz kívül ropogós, belül puha, vagyis olyan, amilyennek lennie kell! Egész liba/kacsa sütése Ha sok vendéget várunk az újbor ünnepén, vagy nagy a család, készítsünk egész libát vagy kacsát. Az egészben sült szárnyasnak már...
Kőkorszaki szakik kedvence 2014-10-10 21:39:17
Hozzávalók: 1 szép, csontos, bőrös, kb. 1,5 kg-os keresztben vágott sertéscombszelet mustár só őrölt feketebors sertéssült fűszerkeverék Elkészítés: Először is megnézzük, hogy kedvenc jénainkba belefér-e a hús. Ha igen, bőrét bevagdossuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, megkenjük mustárral, beletesszük a tepsibe, és jó fél napot hűtőben pácoljuk....
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.