Szőlő és az időskori látásromlás |
2023-11-24 20:54:39 |
A szőlő hatékonyabb az időskori látásromlás megelőzésében, mint a lutein A luteint régóta az AMD (időskori makula degeneráció) megelőzéséhez, illetve visszafordításához alkalmas, hatékony karotinoidként tartják számon. Egy 2012-es kutatás szerint, melyet a Free Radical Biology and Medicine című folyóiratban publikáltak, a szőlő még hatékonyabb fegyver lehet az időskori látá... |
A szem egészségét biztosító zeaxantin és lutein |
2022-04-12 21:50:23 |
Léteznek olyan antioxidánsok, amelyek nagyon fontosak az egészségünk megőrzéséhez. Idősebb korunkban két nagyon fontos antioxidánsra, a luteinre és a zeaxantinra is szükségünk lehet. Mindkettő a szem egészségét biztosítja, de a hallásfunkciókat is javítani tudják. Mindemellett a kognitív funkciók növelésében is kiemelkedő a szerepük. A zeaxantin és a lutein egyfajta karotino... |
Ismerjük fel a vitaminhiányt! |
2021-02-19 22:08:32 |
Nagyon sokan szenvednek vitaminhiányban. Főként azokat érinti ez a probléma, akik nem táplálkoznak megfelelően, így nem jut hozzá a szervezet azokhoz az értékes tápanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyekre alapvető szüksége van. Bármelyik korcsoportban kialakulhat vitaminhiány, de elsősorban a gyerekek, az állapotos hölgyek és az idősebb személyekre jellemző ez az á... |
luteinnel a szélütés, a szívroham és a metabolikus szindróma |
2020-02-27 20:25:42 |
A luteinről már mindenki tudja, hogy erősíti a látást és védi a szem egészségét. Ez a karotinoid segít megvédeni a szemet, és csökkenti a szürkehályog és a makula degeneráció kialakulásának a kockázatát, amely a két fő oka az időskori vakság kialakulásának. Azok, akik sokat dolgoznak számítógép előtt, mindenképpen növeljék a luteinbevitelt, hiszen ez élesebb látást és jobb szín... |
Glaukóma ellen zöldlevelű zöldségekkel |
2019-02-08 20:25:33 |
Különféle zöld leveles zöldségek egy szűrőben. A zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, hiszen segíthetnek megakadályozni a glaukóma, más néven a zöldhályog kialakulását, elősegítik a szem védelmét és az éles látást is biztosítani tudják. A zöld leveles zöldségek ̵... |
Természetes ,egészséges ehető fényvédők |
2015-09-15 17:15:35 |
Bár a drogériákban, gyógyszertárakban, de még a vízparti bodegákban is tucatjával kínálják az extra fényvédős, hidratáló csodakencénket, jó tudni, hogy a megfelelő táplálkozással belülről is erősíthetjük az elsődleges védelmi vonalat, a bőrt. Mit együnk, ha bronzszínű és egészséges bőrt szeretnénk a nyár végére? A pigmentek - mint a narancs, sárga, piros karotinok, a flavonoidok -... |
Általános tudnivalók a goji bogyóról |
2015-08-16 18:02:26 |
A "goji" növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, latin neve Lycium barbarum. Az egyik legfontosabb, amit tudni kell róla, hogy gátolja az öregedést és egészségjavító hatással bír. Mind Kínában, Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roborálószerként tartják számon. A goji berry a világ más... |
Természetes ,egészséges ehető fényvédők |
2014-05-28 09:53:29 |
Bár a drogériákban, gyógyszertárakban, de még a vízparti bodegákban is tucatjával kínálják az extra fényvédős, hidratáló csodakencénket, jó tudni, hogy a megfelelő táplálkozással belülről is erősíthetjük az elsődleges védelmi vonalat, a bőrt. Mit együnk, ha bronzszínű és egészséges bőrt szeretnénk a nyár végére? A pigmentek - mint a narancs, sárga, piros karotinok, a flavono... |
Fehér szőlő |
2013-08-07 15:46:38 |
A luteint régóta az AMD (időskori makula degeneráció) megelőzéséhez, illetve visszafordításához alkalmas, hatékony karotinoidként tartják számon. Egy 2012-es kutatás szerint, melyet a Free Radical Biology and Medicine című folyóiratban publikáltak, a szőlő még hatékonyabb fegyver lehet az időskori látásromlás ellen magas antioxidáns tartalma révén. A kutatásban patkányokat o... |
A látásról : szőlő és az AMD |
2013-05-21 19:37:10 |
Az időskori makula degeneráció egy progresszív szembetegség, ami a retina központja, az úgynevezett makula károsodásához vezet. Ez a betegség az időskori vakság vezető oka. Egy friss kutatás megállapította, hogy a szőlő rendszeres fogyasztása lelassíthatja és megelőzheti az időskori makula degenerációt. Úgy gondoljuk, a szőlő antioxidáns tevékenysége felelős ezért a védőhatásér... |
|