Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4341050 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 1137
Előző Következő
Ez komoly? 2018-04-14 18:18:25
Ez komoly? Az emberi butaságot bizonyítandó, egyes árucikkeken érdekes vevőtájékoztató található. Íme, néhány gyöngyszem: A gyógyszeres dobozon: Mellékhatás: hirtelen halál. (Hűha!) Sears hajszárítón: Alvás közben ne használja! (Pedig pont ilyenkor kéne, hogy jól nézzen ki a hajam!) Chips zacskón: Ön is nyerhet! Még vásárolnia sem kel...
KOMOLY VERS KOMOLY SZAVALÓVERSENYEKRE (Lackfy János) 2018-01-16 09:56:24
Ötöst kaptam minden tárgyból, mert értema zanyagot, nem reppelek, hanem szépen ülök éscsend bevagyok! Lélegzetem visszafojtom, már a vérem semkering, én vagyok a legjobbkislány összestana rakszerint. Vécéreké redzkedéssel az órát nem zavarom, elpárolog tatokmindent majdapóru saimon. Túlságosan nem zsibongok, megtanultam gondosan, nem azérjá roksuliba, hogy jó...
100 éve halt meg Dr. Oetker 2018-01-14 16:23:59
August Oetker gyógyszerész volt, de aztán az általa kifejlesztett sütőpor egyből a német élelmiszeripar csúcsára repítette. Száz éve, 1918. január 10-én halt meg August Oetker német gyógyszerész, az élelmiszeripari óriáscég alapítója. 1862. január 6-án született Obernkirchenben. Gyógyszerésznek tanult, 1891-ben Bielefeldben nyitott patikát. Két év múlva kezdte forgalmazni a...
Zöldfűszeres-zöldséges lepény 2017-12-17 02:48:07
Zöldfűszeres-zöldséges lepény Hozzávalók 6 személynek: A lepényhez: 30 dkg liszt 1 dl olívaolaj 1-1,5 dl víz fél csomag sütőpor csipet só a tészta összeragasztásához és megkenéséhez 1 tojás A töltelékhez: 1 kisebb fej brokkoli rózsái (vagy ennek megfelelő mélyhűtött brokkoli) 1 közepes sárgarépa 30 dkg darált marhahú...
Spenótos-ricottás palacsinta tekercs 2017-12-12 23:49:37
Spenótos-ricottás palacsinta tekercs Hozzávalók A palacsintához: 25 dkg liszt 1 db tojás 1 tk só 1/2 dl étolaj 5 dl tej A töltelékhez: 25 dkg spenót (mélyhűtött) 25 dkg ricotta 2 gerezd fokhagyma só bors Az öntethez: 3 dl görög joghurt 1 db tojás só bors 15 dkg sajt A kenéshez:...
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni? 2017-11-15 13:30:14
Vagdalt kockakra a kalacsot, vagyis falatokra, rakd kivajazott tepis aljara, szord meg friss gyumolccsel (ribizli, malna, vekony szeletekre vagott oszibarack, sargabarack, szilva) jol keverj ossze 2 pohar tejet, 3-4 egesz tojast, 1/2 pohar cukrot, vaniliat, ontsd a kenyer-gyumolcs tetejere. A tetejet megszorhatod vagdalt mandula-barna cukor keverekkel. 180 C fokon 35-4...
A hűtőben való tárolás helyes módja 2017-11-13 12:40:10
Ezért ne tartsa a tejet a hűtő ajtaján Kinyitjuk a hűtőt, és a szokásos kép tárul elénk: tej és tojás a hűtőajtón, a nyers hús a legfelső polcon - vagy ahol épp helyet találtunk neki -, a gyümölcsök az alsó fiókban. Kikapjuk a tejet, hiszen pont kézre esik, majd ugyanúgy visszatesszük az ajtóra. Így halmozzuk a hibákat a konyhában. A megfelelő élelmiszertá...
Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül 2017-10-03 23:12:44
Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül Hozzávalók 1 fej hagyma 6 db lasagne tésztalap 3 gerezd fokhagyma 1 ek olívaolaj 40 dkg leveles spenót (mélyhűtött, felengedett) 20 dkg krémsajt 20 dkg ricotta vagy túró (áttörve) 3 ek parmezán sajt (reszelt) Elkészítés Kockára vágjuk a hagymát, olívaolajon megpároljuk. Hozzáa...
Sajtos tortácskák 2017-09-11 18:43:04
Hozzávalók (12 db) 30 dkg mélyhűtött leveles tészta 5 dkg vaj csipet só 15 dkg liszt 4 db tojás 10 dkg ementáli sajt, reszelve A leveles tésztát kiolvasztjuk. 2.5 dl sós vízbe vajat teszünk, majd felfőzzük. Hozzákeverjük a lisztet, masszává fog összeállni. Langyosra hűtjük, egyenként hozzátesszük a tojásokat és addig keverjük, amíg fényes lesz, majd a reszelt sajtot i...
Fertőzések elkerülése a nagy melegben, vagy úgy egyáltalán 2017-08-04 17:11:35
Nyári melegben könnyen megfertőződhetünk az ételekben elszaporodó baktériumoktól. Enyhébb esetekben csak gyomorrontást kapunk, de olyan súlyos szövődményekkel is járhat, mint az ízületek, a belső szervek gyulladása, sőt halálos is lehet. Kellő odafigyeléssel, megfelelő higiéniával az ételfertőzések döntő többsége elkerülhető, megelőzhető, ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan....
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.