Előző
Következő
|
Kakasleves csilis maceszgombóccal |
2016-11-26 19:55:25 |
Kakasleves csilis maceszgombóccal Hozzávalók Hozzávalók a leveshez: 1 db kakas 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1 db kicsi zeller, zöldjével 1 db karalábé 1/4 db kis kelkáposzta 2 fej hagyma 4 szem szegfűszeg 4 gerezd fokhagyma 3 szelet gyömbér 4 szárított chipotle paprika só egész bors darabk... |
Húsvéti recept gyűjtemény |
2016-08-02 09:54:10 |
Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés sz... |
Kakasleves csilis maceszgombóccal |
2016-03-12 23:35:19 |
Kakasleves csilis maceszgombóccal Hozzávalók Hozzávalók a leveshez: 1 db kakas 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1 db kicsi zeller, zöldjével 1 db karalábé 1/4 db kis kelkáposzta 2 fej hagyma 4 szem szegfűszeg 4 gerezd fokhagyma 3 szelet gyömbér 4 szárított chipotle paprika só egész bors da... |
A történet |
2011-02-16 14:14:28 |
Peszach: a legnagyobb zsidó ünnep A Peszach, azaz az elkerülés ünnepe a zsidóság számára legfontosabb hét az évben. Hagyományai a bibliai történettől egészen napjainkig generációról generációra hagyományozódtak, változtak, és egyre több és több kis szokással, szabállyal teltek meg. Mint az a zsidó vallásra általában jellemző, az ünnep szertartásainak elemei szigorúan meg va... |
Peszahi almás rétes |
2010-10-16 17:50:52 |
Peszahi almás rétes Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg, 4 dl bor, 2 evőkanál libazsír. A tojásfehérjét felverjük, majd belekeverjük a darált diót, és a három kanál cukorral kikevert tojássárgáját. A reszelt almát cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.... |
A kóser konyha |
2008-12-01 23:00:02 |
ŰŰELŐÉTELEK Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz) Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors. A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a kóserított, összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről, és jól összek... |
Húsvéti receptek |
2008-03-11 11:11:10 |
Húsvéti receptek Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pul... |
Zöldfűszeres gombócleves |
2007-02-25 01:00:50 |
Hozzávalók (2/6 személyre): 0,6/1,8 l pulykahúsleves a benne főtt zöldségekkel. A maceszgombóchoz: fél/másfél maceszlap vagy 2/6 dkg maceszliszt, 1/3 kicsi tojás, 2/6 dkg vaj, petrezselyem, zellerzöld, kakukkfűágacska, csipet só, késhegynyi őrölt fehér bors, gyömbér. 1. A szokásos módon kezdjük főzni a húslevest, közben elkészítjük a maceszgombócot: A maceszt összetörjük,... |
Előző
Következő
|
|