Előző
Következő
|
Mandulás sárgarépasütemény |
2018-04-26 11:44:53 |
Hozzávalók: 250 gr répa 250 gr darált mandula 3 tojás 200 gr cukor 1 kiskanál vaniliéscukor 0,5 kiskanál fahéj 50 gr burgonya-liszt egy kevés vaj a tepsi aljára egy kis macesz-liszt Elkészítés: Begyújtjuk a sütőt és 180 fokra állítjuk, hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt. Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük... |
Kakasleves csilis maceszgombóccal |
2016-11-26 19:55:25 |
Kakasleves csilis maceszgombóccal Hozzávalók Hozzávalók a leveshez: 1 db kakas 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1 db kicsi zeller, zöldjével 1 db karalábé 1/4 db kis kelkáposzta 2 fej hagyma 4 szem szegfűszeg 4 gerezd fokhagyma 3 szelet gyömbér 4 szárított chipotle paprika só egész bors darabk... |
Húsvéti recept gyűjtemény |
2016-08-02 09:54:10 |
Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés sz... |
Kakasleves csilis maceszgombóccal |
2016-03-12 23:35:19 |
Kakasleves csilis maceszgombóccal Hozzávalók Hozzávalók a leveshez: 1 db kakas 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1 db kicsi zeller, zöldjével 1 db karalábé 1/4 db kis kelkáposzta 2 fej hagyma 4 szem szegfűszeg 4 gerezd fokhagyma 3 szelet gyömbér 4 szárított chipotle paprika só egész bors da... |
Maszecgombóc, a különleges |
2011-08-22 22:14:23 |
2011. aug. 22. Maszecgombóc, a különleges Sosem ettem még maceszgombócot, egészen a mai napig, ám be kell látnom, hogy sokról maradtam le, ugyanis mind a leves, mind a gombóc igazi különlegesség, amit érdemes a mindennapjaink részévé tenni. Ismét Évánál potyáztunk a hétvégén, így az ő receptjeiből tudtok ezennel is mazsolázni. Macesz gombócos levest, rántott húst és nektarin... |
Töltött hal |
2010-12-09 17:35:21 |
Hozzávalók 2 kg-os csuka, 2 db zsemlye, só, bors, cukor, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 tojás, 2 dl tej, 6 szem dióbél, 3 fej vöröshagyma, 1 fej zeller, 2-3 szem burgonya, maceszliszt, fehérbor, ill. halleves. Elkészítése: A halat megtisztítjuk pikkelyétől és leforrázzuk. A nyak alsó részén félig meghasítjuk, lehúzzuk a bőrét a fejével együtt. A halat felbontjuk, m... |
A kóser konyha |
2008-12-01 23:00:02 |
ŰŰELŐÉTELEK Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz) Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors. A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a kóserított, összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről, és jól összek... |
Húsvéti receptek |
2008-03-11 11:11:10 |
Húsvéti receptek Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pul... |
Előző
Következő
|
|