Előző
Következő
|
Mi mindenre jó a hamu? ( Csak a fa - hamu ! ) |
2019-03-06 21:27:18 |
A növényi és állati eredetű anyagok elégéséből fennmaradt hamu nagyon gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. A növények maradványai kálium-, magnézium-, kalcium-oxidot, kénsavat, foszforsavat, kovasavat, néha vasat, klórt, nátrium-oxidot és alumínium-oxidot tartalmaznak. Ez az égéstermék szolgált alapul a hamuzsír gyártására és lúgkészítésére a 19. században. Erősen lúgos kém... |
Megelőzhető a kellemetlen szag. |
2013-08-28 06:54:57 |
1. Zöld tea a macskaalomból áradó kellemetlen bűz ellen Az elhasznált zöld teafüvet a macskaalomba kavarva könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól és lehet, hogy cicánk is kellemesebbnek találja majd a friss almot. 2. Itatós papír a szemetesládából áradó szagok ellen Itatós papírt rakva a szemetesünk aljába könnyen megelőzhetjük a lustaságunk miatti szemetes... |
Miért másabb ez a szódabikarbóna? |
2013-02-22 13:15:09 |
Miért másabb ez a szódabikarbóna? - mert természetes körülmények között kialakult ásványi anyagból a tronaércből állítják elő. A kereskedelmi forgalomban lévő fehér kristályos port (NaHCO3), a szódabikarbónát kétféle módon állítják elő: kémiai úton, ún. Solvay-eljárással természetes úton, tronaérc bányászatával. A Solvay- eljárás lényege: ammóniával kezelik a nátrium-klor... |
Előző
Következő
|
|