Hideg szilvakrémleves habgaluskával |
2019-11-06 13:24:29 |
Hozzávalók 4 személyre: 1 biocitrom 600 g érett, magvaváló szilva 150 g kristálycukor 1 dl félédes fehérbor kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek. pirított mandulaforgács néhány mentalevél vagy -bóbita 1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem... |
Szőlős finomságok |
2018-10-19 16:34:30 |
EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY Hozzávalók: 10 dkg vaj, 12 dkg és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a m... |
Meggy-krémleves. |
2018-09-11 21:20:35 |
Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában. Hozzávalók: 50 dkg meggy 8 dl víz cukor (v. édesítőszer) 4-5 db szegfűszeg 2 cm-es fahéj 1/2 citrom leve és héja 5-6 levél citromfű 2 cs vaníliás cukor csipet só 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín mandulaforgács A kimagozott meggyet tegyük egy ed... |
Málnás-krémsajtos pite |
2017-06-30 22:44:12 |
Málnás-krémsajtos pite Hozzávalók A tésztához: 15 dkg liszt 8 dkg vaj 4 dkg porcukor csipet só 1 db tojássárgája A töltelékhez: 25 dkg krémsajt 2 db tojássárgája 4 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja 3 db tojásfehérje 15 dkg málna + a díszítéshez mandulaforgács a tetejére... |
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
2017-05-11 08:45:51 |
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h... |
Mascarpone krémes répatorta |
2017-03-10 23:50:14 |
Mascarpone krémes répatorta Hozzávalók A tésztához 4 db tojás 30 dkg reszelt sárgarépa 25 dkg cukor 25 dkg finomliszt 5 dkg olvasztott vaj 15 dkg durvára darált dió 1/2 csomag sütőpor 1 db narancs (leve és reszelt héja) 1 db citrom reszelt héja 1 tk őrölt fahéj 1/2 mk szegfűszeg, őrölt 1 csipet só A krém... |
Női szeszély (meggy lekvárral) |
2017-03-09 13:51:31 |
hozzávalók / 6 adag A tésztához 14 dkg margarin 7 db tojássárgája 14 dkg cukor 14 dkg finomliszt 1 kávéskanál sütőpor A tetejére 10 dkg sárgabaracklekvár (ízlés szerint) 7 db tojásfehérje 14 dkg cukor elkészítés 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a ká... |
Szilvalekvár házilag |
2016-09-07 20:12:27 |
Szilvalekvár házilag A különféle piros gyümölcsök és a barack után újabb télire való jelent meg a piacon: a szilva. A szilvát eltehetjük befőttként vagy savanyítva, leggyakrabban mégis lekvár lesz belőle. Méghozzá legendásan finom, és a főzése körül is vannak mendemondák. A szilvalekvár készítésének többféle módja is van. Csinálhatjuk a többi lekvárhoz hasonlatos módon,... |
Piszke, piszke, ribiszke |
2016-07-04 22:15:30 |
Piszke, piszke, ribiszke Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekesebbet is a ribizliről. Összefoglaló... Ribizli Júniusban hozza gyümölcsét a másfél méter magasságú ribizlicserje, mely Nyugat-Európában őshonos, a Kárpát-medencétől keletre nem terjedt el. Belgiumban és Franciaországban az... |
Eperkrémleves. |
2016-04-06 14:18:40 |
Rengeteg eper kapható a piacon! Szikrázóan süt a nap, és napról-napra egyre melegebb az idő. Ilyenkor nincs is jobb, egy jól behűtött krémlevesnél. Nagyon egyszerű, ám hidegen, pörkölt mandulaforgáccsal megszórva, igazán frissítő. Hozzávalók: 50 dkg eper 7 dl víz 1/2 cs tejszín ízű pudingpor 2 dl tejszín 2 cs vaníliás cukor cukor (v. édesítő) 1 citrom leve és reszel... |
|