Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533546 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 12
Előző Következő
Hideg télben fűszeres fogás 2013-12-07 23:43:12
Hideg télben fűszeres fogás A hótakaró borította táj valahogy mindenkiből előhozza a gyerekkori szánkózások, síelések, hógolyózások emlékeit - aki pedig teheti, hódol is valamely téli sportnak vagy alaposan felöltözve kimerészkedik a természetbe. Akad persze, aki inkább ábrándozik a tél szépségeiről, és várja már az enyhülést. Egy biztos, ilyenkor olyan melegítő fo...
Heti menü ajánlat – 2013. július 01 - 07. 2013-06-30 22:14:15
Heti menü ajánlat - 2013. július 01 - 07. Hétfő: Előétel: Joghurtos gyümölcsleves Főétel: Háromrizses rakottas gombamártással Desszert: Egyszerű kevert meggyes-csokis Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó Kedd - marhaságok, avagy húsevőknél ma marha kerül a terítékre: Előétel: Marhahúsleves velős csonttal Főétel: Citromfüves marhaszeletek sörben párol...
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 2011-08-08 10:18:16
Citromfüves marhaszeletek sörben párolva Hozzávalók: * 1 kg marhahús (comb, fehérpecsenye vagy felsál) * 2 fej sonkahagyma * olaj * 1 kávéskanál ázsiai citromfű * 1 evőkanál mustár * 1/2 liter sör * 2 evőkanál liszt * 2 centinyi fokhagymakrém * 1/2 dl tejszín * só Elkészítés: Az apróra vágott sonkahagymát olajon üvege...
Heti menü ajánlat 2011-07-03 23:55:29
Heti menü ajánlat - 2011. július 04 - 10. Hétfő: Előétel: Joghurtos gyümölcsleves Főétel: Háromrizses rakottas gombamártással Desszert: Egyszerű kevert meggyes-csokis Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó Kedd - marhaságok (avagy, húsevőknél ma marha kerül a terítékre) Előétel: Marhahúsleves Mirza módra Főétel: Citromfüves marhaszeletek sörben párolv...
Az olasz konyha 2010-11-27 16:03:38
A mai olasz konyha előzményeit leginkább a római birodalom területére vezethetjük vissza. A római császárság fénykorában a dúsgazdag földesurak, a világlátott katonák már fényűző módon éltek. A meggazdagodott emberek pazarló vendéglátásáról többszatírát írt Ovidius, Horatius és a Néró korábban élt Petronius. A vendéglői élet is a rómaiaknál alakult ki. A vendéglőst a gö...
marhaszeletek csípős spenóttal 2010-11-20 18:40:49
Hozzávalók 5 személyre: 90 dkg marhahús, 50 dkg spenót (friss vagy mélyhűtött), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 dl portói bor, 2 dl húsleves (lehet kockából is), 1 hegyes erős paprika, só, bors, 5 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán). A friss spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, ledaráljuk és kinyomkodjuk belőle a levet. A tejszínt forraljuk be egy kicsit, a...
Az olasz konyha 2010-11-02 19:57:52
Az olasz konyha      A mai olasz konyha előzményeit leginkább a római birodalom területére vezethetjük vissza. A római császárság fénykorában a dúsgazdag földesurak, a világlátott katonák már fényűző módon éltek. A meggazdagodott emberek pazarló vendéglátásáról többszatírát írt Ovidius, Horatius és a Néró korábban élt Petronius. A vendéglői élet is a rómaiaknál alakult ki. A...
Menüajánlat 2010-09-01 00:16:02
Nyári zöldségleves parmezánnal Nyári zöldségleves parmezánnal Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1-1 petrezselyemgyökér és pasztinák, 1 karalábé, 1 kis fej karfiol, 1 közepes szál póréhagyma, 4 paradicsom, 2-2 marék frissen fejtett bab és borsó, 15 dkg zsenge zöldbab, 2-3 szál zellerzöld, só, őrölt fekete bors, 1 kk....
Mézzel sült marhaszeletek 2010-06-25 23:09:26
* 50 dkg sovány marhahús Pácléhez: * 2 dl szójaszósz * 1 dl vörösbor * 3 ek olívaolaj * 2 ek juharszirup * pár csepp citromlé Kenéshez: * 2 ek őrölt gyömbér * 1 tk csilipor * 1 tk fahéj * 1 dl méz elkészítés 1. A húst vékony szeletekre vágj...
Menüajánlat 2010-05-23 21:17:51
Zöldborsókrémleves Zöldborsókrémleves Hozzávalók: 2 konzerv zöldborsó (egyenként 360 g), 1 ek. Vegeta, 2 közepes burgonya. 5 dkg bacon szalonna, ízlés szerint reszelt sajt; kenyér, paradicsom. A borsót levével együtt 3 dl vízben, a meghámozott, felkockázott burgonyával együtt feltesszük főni. Vegetával ízesítjük...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.