Karácsonyi gesztenyés pulyka |
2018-12-25 05:48:40 |
A gesztenyés pulyka egy jellegzetesen angolszász karácsonyi fogás, de az utóbbi időben a magyar karácsonyi asztalokon is gyakran jelenik meg. Nem is baj ez hisz pulykánk van, gesztenyénk van, miért ne lehetne gesztenyés pulykánk is?! Általában egész bébi pulykából készítik, de egyszerűbb változata, ha pulykamellből készítjük el. Ebben az esetben csak arra kell vigyázn... |
Fóliában sült töltött fasírttekercs |
2017-12-27 07:56:53 |
Fóliában sült töltött fasírttekercs recept Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészítője. Reggelire... |
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL |
2017-11-22 13:49:24 |
TÍZ AJÁNDÉKRECEPTEM A RECEPTMAGAZINTÓL 1.Női szeszély ******************** Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük. A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kaná... |
Medvehagymás csavart |
2017-04-17 23:39:24 |
Hozzávalók A tésztához: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 dkg élesztő 1/2 dl olaj 1 dl natúr joghurt 1 dl tej 1 db tojás 1 tk só 1 tk cukor A töltelékhez: 1 db tömlős krémsajt 1 marék medvehagyma A tetejére: 1 db tojássárgája szezámmag Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. E... |
Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével |
2017-01-20 23:44:34 |
Mázas töltött csirke fetás sütőtökpürével Hozzávalók 70 dkg csirkemellfilé 30 dkg főtt gesztenye 5 ek mazsola 2 db tojás 10 dkg ementáli sajt só frissen őrölt bors 1 dl szilvalekvár vagy szőlőlekvár 1 kevés olaj 2 kg sütőtök 8 dkg tökmag (hántolt, sótlan) 15 dkg feta 2-3 ek tökmagolaj 1 kevés tejszín (zs... |
Csörögefánk |
2016-10-16 20:28:02 |
4 egész tojást összegyúrunk 1dl fehérborral, citromhéjjal és annyi liszttel, hogy nehezen gyúrható tésztánk legyen. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval vékony "szalagokra" metéljük, megcsavarjuk és bő, forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük, megszórjuk porcukorrall. Nagyon finom ropogós csöröge, a székelyek ünnepi tésztája. ... |
Vízen kullogó |
2016-04-26 12:50:21 |
Hozzávalók: 1 dl tej 2 dkg élesztő 50 dkg liszt 10 dkg margarin 2 tojássárgája kevés só 2 dl tejföl cukor 1 citrom reszelt héja Szóráshoz: cukor Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és rászórunk eg... |
BÁMULATOS KELT TÉSZTA RECEPT ÉS 10 ELLENÁLLHATATLAN KALÁCS! |
2016-03-31 16:17:29 |
A kelt tészták készítése egyszerű, a legfontosabb az élesztő minősége, lehetőleg használjunk friss élesztőt. Amennyiben csak szárított élesztő van a háznál, akkor mindig próbáljuk ki előre, hogy minősége megfelelő-e. Az élesztőt mindig langyos, kicsit cukros tejben vagy vízben feloldva s felfuttatva tegyük a liszthez. Fontos, hogy a kelt tésztát mindig dolgozzuk ki erősen mindaddi... |
Diós, meggyes batyu |
2016-01-30 16:44:55 |
Hozzávalók A tésztához 25 dkg liszt 25 dkg vaj 6 tojás sárgája A töltelékhez ½ kg meggy ízlés szerint cukor A diós töltelékhez 6 tojás felvert habja 25-30 dkg darált dió 25-30 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor A szóráshoz vaníliás cukor Elkészítés A tészta hozzávalót jól összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és 1 éjszakár... |
Kelt tészta és 10 kalács recept |
2016-01-28 07:22:15 |
Élesztős tészta / Kelt tészta Hetvenöt deka lisztet mély tálba teszünk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe beleütünk három tojássárgáját, beleteszünk kevés sót, fél liter megcukrozott tejet, nyolc-tíz deka olvasztott vajat és másfél deka langyos tejben feloldott élesztőt. A tésztát fakanállal addig verjük, amíg szép sima lesz, és nagy hólyagokat vet. Letakarva meleg helyen pihent... |
|