Szalagos fánk sárgabarcklekvárral |
2018-01-31 23:33:22 |
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral Hozzávalók 25-30 db fánkhoz: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 5 dkg porcukor 5 dkg margarin 2 tojássárgája 1/2 dl rum csipet só 4 dl tej olaj a sütéshez sárgabaracklekvár a tálaláshoz Elkészítés: Én kenyérsütőgépben dagasztom meg a tésztát, de ezt megtehetjük kézzel is. Kézzel történ... |
Rozmaringos focaccia |
2017-03-20 22:49:49 |
Rozmaringos focaccia Hozzávalók A focacciához: 70 dkg liszt 1,5 dkg só 4 dl víz 1 dl olívaolaj 2,5 dkg élesztő A tetejére: nagy szemű só rozmaring olívaolaj Elkészítés A lisztet a sóval egy nagyobb tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést fúrunk, és bele önjük a langyos vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk a... |
Erdélyi tepertős pogácsa |
2017-01-25 09:56:47 |
Elkészítési idő: 2-3 óra. Kiadós, dobozban, papírtasakban sokáig eltartható sós aprósütemény. Kovász: 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor Kelt tészta: 2 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 8 evőkanál darált tepertő, 50 dg liszt A lekenéshez: 1 felvert tojás 1. Egy deci langyos tejben egy kanálnyi cukorral, meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. 2. Ezalatt kimér... |
Készülődjetek az ünnepre..... |
2016-03-24 17:45:54 |
Fonott kalács Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg mazsola 3 dl tej 2 dkg élesztő 2 tojás 2 evőkanál kristálycukor só Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolg... |
Kenyérsütés |
2015-05-28 17:42:50 |
Ma már csak a falusi öregek ismerik a kemencés kenyérsütés szépségeit? Régmúlt időkben egy falusi porta elképzelhetetlen volt kemence nélkül. Eleink ebben sütötték mindennapi kenyerüket és sok más mennyei finomságot is. A kenyérsütés összetett munkafolyamat, amit a régi... |
A húsvéti kalács |
2015-04-04 14:01:06 |
A húsvéti kalács Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha frissen és otthon készül. Segítünk! Kelt tésztákkal kapcsolatos félelmekkel minden kezdő és minden második gyakorló háziasszony rendelkezik. Mikor jó az élesztő? Hogyan futtassam fel? Milyen lisztet vegyek? Hány fokon süssem?... |
Eperdzsemes-fahéjas bukta |
2014-07-12 22:40:03 |
Eperdzsemes-fahéjas bukta Hozzávalók: 10 darab buktához: 50 dkg liszt 3 evőkanál por cukor 1 teáskanál só 2 db tojássárgája 2,5 dl tej 5 dkg vaj 2,5 dkg élesztő 1 kisebb üveg eperdzsem A lekenéshez, szóráshoz: 4-5 evőkanál kristály cukor 1 evőkanál őrölt fahéj 3 dkg vaj Elkészítés: Az élesztőt futtass... |
Melegszendvicskenyér a sütőből |
2014-07-11 22:23:34 |
Melegszendvicskenyér a sütőből Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1,5 dl tej 1,5 dl víz 3 dkg vaj 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor 2,5 dkg élesztő A töltelékhez: szalámi, kolbász, sonka ízlés szerint lapka sajt reszelt sajt Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel és a langyos vízzel egy... |
Spárgázzunk! 7 db-receptel |
2014-04-30 14:12:13 |
A spárga az egyik legértékesebb zöldségfélénk. Étkezésre a föld alatti megvastagodott csíraszerű hajtásait használjuk, innen ered a kevésbé ismert magyar elnevezései is, a csírág. Népiesen nyúlárnyéknak is hívják, a kihajtott zöld lombozata alatt megbúvó vadnyulak miatt. A spárgát az emberiség évezredek óta fogyasztja és néhány évszázad óta termeszti is. Mégis, a mai napig a k... |
A húsvéti kalács |
2014-04-14 22:51:18 |
A húsvéti kalács Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha frissen és otthon készül. Segítünk! Kelt tésztákkal kapcsolatos félelmekkel minden kezdő és minden második gyakorló háziasszony rendelkezik. Mikor jó az élesztő? Hogyan futtassam fel? Milyen lisztet vegyek? Hány fokon süssem?... |
|