Előző
Következő
|
A szag- és ízérzékelés elveszítésének okai |
2024-04-16 19:52:38 |
A szag- és ízérzékelés elveszítését sok minden okozhatja. Ezeket a képességeket részben, de akár teljesen is elveszíthetjük. Az ízlelés és a szaglás hiányosságai bizonyos egészségi problémákat is jelezhetnek, amelyek létrejöhetnek valamilyen társbetegség miatt, például ilyen a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, más idegrendszeri betegségek, tápanyagszegény tá... |
Borostyán, mint a légúti betegségek gyógyszere |
2024-02-25 19:53:52 |
A borostyán, mint a légúti megbetegedések kezelésére alkalmas gyógyszer szerzett magának hírnevet. A borostyánlevél kivonata vírusellenes, gombaölő, féreghajtó és erős antioxidáns hatással rendelkezik. A közönséges borostyán egész Európában és Ázsia mérsékelt égövi terüle... |
Szegény ember patikája |
2024-02-03 22:14:08 |
Szegény ember patikája - A jó egészség, a hosszú élet titka Valamikor, a húszas évek előtti időszakban és korábban is, orvosi ellátás és gyógyszeres kezelés hiányában, a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy nem is tudtak róla. A táplálkozáson keresztül a gondviselés volt az orvosuk. A mindennapi megélhetéssel küszködve rákényszerültek, hogy azt egyék, am... |
Bab vagy paszuly |
2024-01-29 11:15:09 |
Szerencsés, aki szereti a babot, mert gyógyító hatása elengedhetetlen. A brokkoli után a zöldbab az egyik leghatásosabb zöldség, mellyel megelőzhető a rák. A bab népies magyar neve: paszuly. A bab segít felvenni a harcot a modern idők betegségeivel: a szívrohammal, rákkal, cukorbetegséggel és az elhízással szemben. A babban megtalálható az IP6 (inositol hexaphosphate)... |
A bab gyógyító hatása elengedhetetlen |
2024-01-23 20:28:10 |
Szerencsés, aki szereti a babot, mert gyógyító hatása elengedhetetlen. A brokkoli után a zöldbab az egyik leghatásosabb zöldség, mellyel megelőzhető a rák. A bab népies magyar neve: paszuly. A bab segít felvenni a harcot a modern idők betegségeivel: a szívrohammal,... |
Sóskaborbolya gyógyhatásairól |
2024-01-21 23:52:32 |
Sóskaborbolya étvágytalanságra és gyomorproblémák kezelésére is A sóskaborbolya, sóskafa vagy közönséges borbolya (Berberis vulgaris) a borbolyafélék családjába tartozó cserje. Középhegységeink egyik jellemző növénye, mellyel főként napos, száraz lejtőkön, karsztbokore... |
A kövér porcsin omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény |
2024-01-21 23:45:55 |
A kövér porcsin (ismertebb nevén kövérke) a porcsinfélék családjába tartozó növényfaj. Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér. Kifogástalanul csak 20-25 °C-on túli melegben fejlődik. Ez az időszak júniusban következik be. Homokos t... |
A mandulatej előnyei |
2023-12-20 22:28:03 |
A tápláló és alacsony kalóriatartalmú mandulatej előnyei - hogyan készítsünk otthon mandulatejet? A mandulatej nemcsak azért olyan közkedvelt, mert alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, hanem mert a cukor nélküli mandulatej még a vércukorszintet sem emeli meg. A mandulatej emellett nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint. Ez egy antioxidáns vitamin, amely nagyon sokféle kr... |
Az A-vitamin hiánya növeli a vakság kockázatát |
2023-12-19 22:49:39 |
Az A-vitamin hiánya növeli a vakság kockázatát : "A"-vitaminban bővelkedő zöldségek Amennyiben szeretnénk fokozni a szervezetünkben az antioxidáns hatásokat, úgy fogyasszunk A-vitaminban is bővelkedő táplálékokat, hiszen maga a vitamin is egy antioxidáns, amelynek nagy szerepe van többek között az immunvédelemben, a bőr egészségének fenntartásában és a látás megőrzésében, azaz... |
Előző
Következő
|
|