Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 161
Előző Következő
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2. 2018-07-31 22:47:21
EPER -SZAMÓCA Az epret és a szamócát szárától megtisztítva, alaposan, többször váltott vízben megáztatjuk, és addig mossuk, amíg a víz teljesen tiszta marad alatta. Ezután szitára téve leszárítjuk, és a gyümölcs szemeket egymás mellé, tálcára rakjuk. Aki édesen szereti, szórja meg egy kevés porcukorral. A tálcát tegyük be a fagyasztóba. Ha a gyümölcs szemek csontkeményre fa...
Vaníliafagylalt 2018-05-03 14:11:46
Vaníliafagylalt Hozzávalók: 5 dl tej, 2 tojássárgája, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, 1 mokkáskanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília. Elkészítés: Turmixgép poharába öntjük a tojássárgát, 1 dl tejet, az édesítőszert és a vaníliás pudingport. Habosra keverjük, majd tűzálló tálba öntjük. A megmaradt tejet a vaníliával felforraljuk. A tűzálló tálat tűzre tesszük, és...
Fortélyok, ötletek 2018-04-17 21:25:27
Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt. Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle. Ha az étel alja odaégett, csak úgy lehet megmenteni, ha felkeverés nélkül átöntjük egy másik edénybe, majd 1 dl forró tejet hozzáöntve, most már alaposan összekeverjük és felf...
Receptek az 1930-as évekből 2018-04-13 10:36:48
Rumos szelet: "20 dkgliszt 14 dkg vaj, 6 dkg porcukor, egy kávéskanálnyi só, egy egész tojás és 2 tojás sárgáját a gyuródeszkán porhanyos tésztává gyúrunk és kisodorjuk. A kisodort tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, az üres tésztával ezt letakarjuk, széleit ujjainkkal lenyomkodjuk, kivajazott tepsibe helyezzük a tetejét tojás fehérjével megkenjük és vékonyra beszeletelt...
FAGYLALT házilag 2017-07-26 17:04:51
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 7,5 dkg finomított kristálycukor, 3 dl tej, 1,5 dl tejszín, 7,5 dkg fehér csokoládé A tojássárgákat és a cukrot gyors mozdulatokkal összekeverjük.A tejet és a tejszínhabot felforraljuk. A tűzről félrehúzva beletesszük a csokoládét. és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzáadjuk a cukros tojást, alaposan elkeverjük. Kihűtjük, közben töb...
Tölteni való paprika fagyasztása 2016-08-24 17:11:01
"A megmosott, szép húsos, közepes nagyságú paprikák szár felőli részéről egy vékony lapot levágunk, és a csumáját meg az ereit kiszedjük. Annyi paprikát tolunk egymásba, ahányra télen majd egy alkalommal szükségünk lesz, és az így kapott rudat folpackba tekerve megfagyasztjuk. Télen még fagyottan töltjük, és a lobogva...
A 22 LEGJOBB HÁZI POHÁRKRÉM ÉS ZSELÉ! 2016-03-24 20:25:42
Ilyen desszert kell minden nehéz pillanatra! Egy lágy és finom pohárkrém csodákra képes! Madártej Egy liter tejet felforralunk, és amikor már lobogva forr, hat-hét tojásfehérje felvert habjából galuskákat szaggatunk bele, két-három galuskánál sohase főzzünk többet egyszerre, mert nagyon megduzzadnak. Ha megnőttek, és feljöttek a tej tetejére, óvatosan tálba szedjük őket. Ha az...
Vaníliafagylalt 2015-07-16 07:27:24
Hozzávalók: 5 dl tej, 2 tojássárgája, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, 1 mokkáskanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília. Elkészítés: Turmixgép poharába öntjük a tojássárgát, 1 dl tejet, az édesítőszert és a vaníliás pudingport. Habosra keverjük, majd tűzálló tálba öntjük. A megmaradt tejet a vaníliával felforraljuk. A tűzálló tálat tűzre tesszük, és folytonos keverés közben...
Eperfagylalt II. 2015-05-12 23:25:15
Eperfagylalt II. Hozzávalók: 5 dl tej 10 dkg cukor 1 csapott evőkanál finomliszt 2 csomag vaníliás cukor friss eperpép vagy dzsem 1-2 dl cukrászhab /elhagyható/ Elkészítés: 3 dl tejet felforralunk 10 dkg cukorral. 2 dl hideg tejben simára keverjük a lisztet, és állandó keverés közben apránként a cukros tejbe öntjük. Tejföl sűrűségűre főz...
Vaj, a tejtermékek királynője 2015-03-25 21:55:58
Vaj, a tejtermékek királynője A tehéntej az egyik leggazdagabb alapanyagunk. Számtalan féle és fajta sajt készül belőle, a túróról, a mascarponéről és a tejszínről még nem is beszéltünk. A vajra is érdemes néhány gondolatot vesztegetni... Mi a vaj? A vaj 80-90%-os állati eredetű zsiradék. Szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú és jól kenhető. Színe fehér vagy sárgá...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.