H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt |
2018-09-27 15:00:14 |
H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt Hozzávalók: 80 dkg húsos oldalas 2-3 fej hagyma 4 cikk fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika olaj ízlés szerint, vagy zsír só ízlés szerint bors ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint Elkészítés: A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevágjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnya... |
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj |
2018-09-27 14:58:26 |
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 15 dkg sertészsír 1 fej hagyma 1,5 fej fokhagyma 1 paprika csumázva 1 kisebb fej paradicsom só bors Elkészítés: A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat,... |
H.Kohut Katalin: Gulyásleves |
2018-09-27 14:57:28 |
H.Kohut Katalin: Gulyásleves Hozzávalók: ½ kg sertéscomb olaj, vagy zsír 2 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma pirospaprika ízlés szerint só ízlés szerint őrölt bors 1 nagy darab babérlevél ízlés szerint őrölt köménymag 1 db TV paprika 1 db paradicsom 40 dkg burgonya 2 db sárgarépa 1 nagyobb darab petrezselyemgyökér kis darab zellergyökér kis fej karalá... |
H.Kohut Katalin: Gulyásleves |
2018-05-19 17:20:51 |
Hozzávalók: ½ kg sertéscomb olaj, vagy zsír 2 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma pirospaprika ízlés szerint só ízlés szerint őrölt bors 1 nagy darab babérlevél ízlés szerint őrölt köménymag 1 db TV paprika 1 db paradicsom 40 dkg burgonya 2 db sárgarépa 1 nagyobb darab petrezselyemgyökér kis darab zellergyökér kis fej karalábé 1 db kisebb gulyáskrém, vagy g... |
H.Kohut Katalin: Fokhagymás sertéskaraj |
2018-05-12 10:38:47 |
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 15 dkg sertészsír 1 fej hagyma 1,5 fej fokhagyma 1 paprika csumázva 1 kisebb fej paradicsom só bors Elkészítés: A karajszeleteket kissé kikloffoljuk, jól megmossuk. A fokhagymákat és a vöröshagymát összevágjuk apróra, odatesszük a zsírral egy lábasban. Kissé megfonnyasszuk a hagymákat, belehelyezzük a kicsumázott paprikát, az öss... |
Krémes céklás rizottó |
2018-05-08 23:55:30 |
Krémes céklás rizottó Hozzávalók 25 dkg cékla só 3 ek olaj 2 fej vöröshagyma 30 dkg rizs 1 dl száraz fehérbor 2 dl zöldségleves alaplé 1 dl céklalé 5 dkg vaj Elkészítés A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és f... |
H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt |
2018-02-03 09:50:22 |
Hozzávalók: 80 dkg húsos oldalas 2-3 fej hagyma 4 cikk fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika olaj ízlés szerint, vagy zsír só ízlés szerint bors ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint Elkészítés: A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevárjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnyasszuk, megszórjuk pirospaprikával. Belete... |
Krémes céklás rizottó |
2017-11-14 23:50:59 |
Krémes céklás rizottó Hozzávalók 25 dkg cékla só 3 ek olaj 2 fej vöröshagyma 30 dkg rizs 1 dl száraz fehérbor 2 dl húsleves alaplé 1 dl céklalé 5 dkg vaj Elkészítés A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehér... |
Krumpligombóc leves |
2016-12-01 20:06:18 |
A gombóc tésztája: fél kg krumpli 15 dkg liszt 1 kk só 1 tojás 1 evőkanálnyi vaj A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük a levét (azt félre tesszük) rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, hozzáadjuk langyosra hűlt, áttört burgonyát, a tojás, és összegy... |
Krumpli gombóc leves |
2016-09-29 11:54:25 |
Krumpli gombóc leves Recept: A gombóc tésztája: 50 dkg burgonya 1 mk só 15 dkg liszt 1 tojás diónyi vaj. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levét,( ki ne öntsd) rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, hozzáadjuk langyosra hűlt, áttört burgonyát, a tojás, és összeg... |
|