Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 24
Előző Következő
Fánk 2018-01-15 13:19:04
1kg liszt, 15dkg vaj, 1élesztő, 5tojás sárgája, 1citrom reszelt héja, 1 tasak vaniliás cukor, fél marék mazsola, kevés rum vagy rumaroma, tej....ezeket dagasztani! Ha fèlig megkelt, mégegyszer dagasztani, megkeleszteni, kiszaggatni, kisütni(facebook)...
Pizza tészta receptek 2017-01-03 12:05:11
Én nagy tepsiben szoktam csinálni, ami akkora, mint a sőtő maga. -50 dkg liszt -fél deci olaj -kb. 2 dl langyos tej a futtatáshoz+ élesztő (száraz is jó) -1 teáskanál só -1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva, - oregano Összegyúrni, keleszteni meleg helyen, és kiolajozott, kilisztezett tepsibe tenni, forró sütőben félig megsütni (addig, hogy már legyen száraz a tészta teteje,...
2015. július 27. Hétfő 2015-07-31 02:10:07
2015. július 27. Hétfő Evangélium: Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak. Jézus azután egy másik példa...
x 2014-05-07 13:55:00
Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] Kekszes almás. Hozzávalók:2 réteg szögletes háztartási keksz, 70 dkg.alma, 2 cs.főzős vaniliapuding/de izlés szerint más is lehet/ kristálycukor izlés szerint 4 dl.viz. A tepsit kibéleljük sütőpapirral.Az alját kirakjuk keksszel.Az almát meghámozzuk,kb.3 cm-es kockákra vágjuk.A vizet a cukorral fölforraljuk,beled...
Kefires lángos 2013-07-30 16:24:58
Kefires lángos 3 dl kefir, 2 db egész tojás, 0,5 kg liszt, 1 dkg só, 2,5 dkg élesztőt belemorzsolni. Annyi tej, hogy nokedli keménységű legyen ( 1,5 dl), Ezeket jól összedolgozni. Ezután a hűtőbe letakarva betenni, ott megkeleszteni. Ha megkelt, olajos evőkanállal olajozott folpack fóliával borított deszkára helyezzük rá. Majd szétlapítjuk egy kanál segítségével, és olaj...
Így készül az orosz pirog 2013-02-14 07:01:16
Aki már járt Oroszországban, biztosan megkóstolta a pirogot, az oroszok egyik kedvenc nemzeti ételét. Mi is könnyedén elkészíthetjük itthon! Ráadásul a pirognak annyi fajtája van, hogy mérete és a kisütés módja is csak rajtunk múlik! Lehet sós és lehet édes tésztájú, lehet desszert, lehet főétel (méretétől és töltelékétől függően) és süthetjük bő zsiradékkal vagy akár sütőben is.....
A zsidók Egyiptomból történő kivonulásának új teóriái 2012-05-26 11:18:52
A zsidó húsvét, Pészach, többféle névvel is meg van áldva. Maga a pésach szó elkerülést jelent, mert a tíz csapás, amely a Biblia szerint Egyiptom népét érte, házainkat elkerülte. Ez az ünnepünk, akárcsak a keresztény húsvét, tavaszkor köszönt be, úgyhogy a tavasz ünnepe névvel is illetik. Ezen kívül, a szabadság ünnepének is nevezik, mert emlékeztet a kivonulásra Egyiptomból R...
Medvehagymás lángos 2011-04-09 04:46:57
Medvehagymás lángos Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 dl tej 2-2,5 dl víz 1 tk só 2 k olaj pici cukor medvehagyma(2 marék apróra vágva) Elkészítés: A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni egy pici cukrot, és belemorzsolni az élesztőt. Letakarva párperc alatt felfuttatni. Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekever...
A történet 2011-02-16 14:14:28
Peszach: a legnagyobb zsidó ünnep A Peszach, azaz az elkerülés ünnepe a zsidóság számára legfontosabb hét az évben. Hagyományai a bibliai történettől egészen napjainkig generációról generációra hagyományozódtak, változtak, és egyre több és több kis szokással, szabállyal teltek meg. Mint az a zsidó vallásra általában jellemző, az ünnep szertartásainak elemei szigorúan meg va...
Mzs: ronda, de finom beigli 2010-11-19 05:30:43
tészta: 1 kg liszt, 1 margarin, 10-15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, só, kb 2 dl víz. nem kell futtani az élesztőt, az egészet egyszerűen jól kidolgozni. 4 gombócot formálni, letakarni 1 konyharuhával, és félretenni. nem szabad nagyon megkeleszteni, nem kell meleg helyre sem tenni. mákos töltelék. 30 dkg mák, 30 dkg cukor, 1 ek. zsír. a...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.