Szent György napja |
2022-04-24 22:20:39 |
Ismerjük meg röviden életét! Szent György előkelő család leszármazottjaként látta meg a napvilágot, a római birodalomban, a III. században, Kappadókiában. A fiatalember előtt fényes jövő állt, kiválóan forgatta a kardot, így katona lett. Magas pozícióba jutott és híven szolgálta a császárt. Az ígéretes... |
Morzsás süti áfonyával |
2018-08-27 00:55:57 |
Morzsás süti áfonyával Hozzávalók 30 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 6 dkg cukor 1,5 dl tej 1/2 tk só 1 csomag vaníliás cukor 2 db tojás 6 dkg vaj (+ 1 ek a formához) A töltelékhez: 40 dkg áfonya 2 ek liszt A morzsához: 5 dkg hideg vaj 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 6 dkg liszt Elkészítés... |
Fonott-foszlos kalacs |
2018-06-11 13:09:08 |
/brios is lehet, vagy ha az embernek van kedve, akkor keverheti a teszta felet kakaoporral, es akkor kakaoskalacs lesz/ 50dkg finomlisztbe belekeverunk 2,5-3dl langyos tejben, 1ek cukorral felfuttatott elesztöt, 5-6ek kristalycukrot, csipet sot, 3cs vaniliascukrot, 1db egesz tojast es egynek a sargajat. Jol kidolgozzuk vele, bar en nem szoktam tulzasba vinni, csak ugy... |
Fánksütés lépésről lépésre! |
2018-01-31 23:45:25 |
Fánksütés lépésről lépésre! Fánksütés lépésről lépésre! Mitől lesz szalagos a fánk? Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán. ... |
Aranygaluska |
2018-01-18 11:44:42 |
Hozzávalók: 300 g finomliszt 30 g élesztő 100 g kristálycukor 250 ml tej 2 tojás sárgája 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál rum Csipet só 50 g vaj Szóráshoz: 200 g darált dió 100 g kristálycukor 10-20 g vaj Elkészítési idő: 40 perc + kelesztés + sütés Elkészítés: 50 ml tejet langyosítsunk meg, oldjunk fel benne 2 kiskanál kristálycukrot, és keverjük hozzá az... |
Rádió tekercs |
2018-01-03 10:13:35 |
hozzávalók / 12 adag A tésztához 50 dkg finomliszt 22 dkg sertészsír 3 db tojássárgája 2 dkg élesztő 1 ek porcukor 1 csipet só 2 dl tej A töltelékhez 15 dkg cukor 15 dkg dió 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojásfehérje 30 dkg sárgabaracklekvár elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos, cukrozott... |
Alap kelt tészta |
2017-11-27 10:45:11 |
Egy dl langyos tejbe 1 ekanál kristálycukrot teszünk és belemorzsoljuk az élesztőt, hogy megkeljen. Ha a barna hab feljön az edény tetejére, készen vagyunk. A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba, a közepébe lyukat formálunk és beletesszük a megkelt élesztőt, a tojásokat, a sót, és annyi tejet (aludtttej a legjobb), amellyel jó állagú tésztát kapunk. 1 kg liszthez 5 dkg éleszt... |
Rozmaringos-bazsalikomos focaccia |
2017-04-06 23:13:11 |
Rozmaringos-bazsalikomos focaccia Hozzávalók 38 dkg finomliszt 2 dkg sikér 2 dl langyos víz 0,5 dl olívaolaj 1 tk szárított rozmaring 1 tk szárított bazsalikom 1 tk cukor 2 csipetnyi só 7 g szárított élesztő Elkészítés A lisztet összekeverjük az élesztővel és a sikérrel. A vizet kimérjük, hozzáadjuk az olajat. A li... |
Fánk receptek (édes és sós) |
2017-02-09 11:32:04 |
A tuti jó recept Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só Fánksütés lépésről lépésre 1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő. 2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojá... |
|