Farsangi fánk |
2019-01-13 12:16:46 |
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 3,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 4 ek cukor 4 tojássárgája 0,5 dl rum csipet só 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin mazsola, aki szereti olaj a sütéshez Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, mjd kb 10 per... |
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek |
2018-09-16 17:43:08 |
Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés... |
Konyhai kisokos |
2018-07-31 14:15:06 |
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t... |
Beigli és kifli |
2017-11-21 11:57:57 |
Karácsony előtti főpróba :) A recept Konyhamánia Edit módra oldalról van . Hozzávalók: 1 kg finomliszt 45 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 dkg só 3 dkg friss élesztő 2 db tojássárgája 27 dkg tej (pontosan kimérni) Elkészítés: 1. Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Tészta begyúrása: Az... |
A világ legjobb lángosa / Írta.nagyi/ |
2017-07-18 12:03:02 |
A világ legjobb lángosát így készítheted el! Nem lehet vele betelni, forrón jó sok fokhagymával és reszelt sajttal a legfinomabb! Hozzávalók 1 kg liszt 2 evőkanál szárított élesztő 1 tojás 1 teáskanál só 4-6 dl tej a sütéshez olaj Elkészít... |
Bögrés lángos dagasztás nélkül |
2017-06-24 15:21:11 |
Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal! És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem 🙂 A tésztáját pedig inkáb... |
Pampuska / fánk |
2017-01-04 12:10:49 |
Hozzávalók: 24 darabhoz: 70 dkg finomliszt csipetnyi só 4 ek cukor 6 dl langyos tej 3,5 dkg élesztő 2 tojás 1 tojássárgája 0,4 dl étolaj Sütéshez: zsír vagy olaj Tetejére: lekvár és/vagy porcukor Elkészítése: Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk k... |
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák |
2016-09-13 12:49:26 |
Konyhai - háztartási kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastags... |
Bögrés lángos dagasztás nélkül – nem szívja meg magát |
2016-07-15 11:26:25 |
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! - 5 bögre liszt - 1 csomag porélesztő - 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl) - 2 tojás - 2 teáskanál só - fél deci langyos víz - olaj a sütéshez És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokh... |
Készülődjetek az ünnepre..... |
2016-03-24 17:45:54 |
Fonott kalács Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg mazsola 3 dl tej 2 dkg élesztő 2 tojás 2 evőkanál kristálycukor só Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolg... |
|