Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533131 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 26
Előző Következő
Konyhai kisokos 2018-07-31 14:15:06
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t...
Kopogtatás a léleknek 2018-01-22 23:24:04
Kopogtatás a léleknek KOPOGTATÁS A LÉLEKNEK MINDEN ÚGY JÓ, AHOGY VAN 1. SZEGYCSONT Büszkén, kidüllesztett mellkassal, lazán összezárt öklünk négy ujjával- keringő ritmusban 1-2-3-kezdjük kopogtatni a mellkasunkat (ill. a szegycsontunkat) és néhányszor mondjuk magunkban: "Teljesen rendben van velem minden, még ha most minden okom meg is van arra, hogy pl. szomorú l...
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák 2016-09-13 12:49:26
Konyhai - háztartási kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastags...
AUGUSZTUS 10. - LŐRINC napja 2016-08-10 21:54:50
A kalendáriumi regula szerint: Lőrinc napja ha szép / Sok a gyümölcs és ép. A naphoz kapcsolódó összes hiedelemben a lassan őszre forduló természet jelenik meg: a Drávaszögben úgy tartják, hogy ha ekkor szép az idő, hosszú lesz az ősz. Csíkban a füvet Lőrinc napján kezdték kaszálni, a szegedi nép szerint Lőrinc után a fa abban az esztendőben már nem fejlődik tovább. Ezen a nap...
Hasznos tippek:) 2015-10-05 13:38:42
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig. A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpu...
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /33.fejezet/ 2014-09-25 17:06:23
Lin asszony először fogadja Hszi-men Csinget. A fiatal Vang rémülten kiszalad a virágudvarból Az a változás, mely Zsu-ji dajkán nemcsak a lényében, hanem külsejében is végbement, természetesen nem kerülte el az Ötödik éles szemét, és nem kellett sokat törnie a fejét, hogy megértse, mi a változás oka. - Így nem megy tovább, nővérem, neked is bele kel...
Hasznos tippek:) 2014-02-19 22:34:06
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig. A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj f...
Mákos beigli új kivitelben... 2013-02-04 21:22:29
Mákos beigli új kivitelben. Ezt találtam hozzá : hozzávalók:kb 40-50 dkg liszt,2.5 dkg élesztő,2,5-3 dl tej, cukor ízlés szerint de nem túl sok(kkkk),mert lenyomja a tésztát,egy egész tojás,és max 5 -6dkg olvasztott vaj, sok sok finom cukros darált mák, majd mikor beszórod a mákos cuccal,olvasztott vajjal is meg kell locsolni-kb 5-6 dk, kenyés a külsejére egy toji ... minimu...
Gyúrjunk kenyeret otthon 2012-04-24 05:21:50
Szita, szita, sűrű szita, ma szitálok, holnap sütök. Hófehér kis cipót sütök. Megvajazom, megzsírozom, mégis, mégis neked adom. (Magyar Népköltés) Ma ezt fogom elkészíteni: Ír szódakenyér Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg teljes kiőrlésű búz...
Hasznos tippek, trükkök a konyhában 2012-04-04 19:21:47
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Szép...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.