Konyhai kisokos |
2018-07-31 14:15:06 |
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t... |
Kopogtatás a léleknek |
2018-01-22 23:24:04 |
Kopogtatás a léleknek KOPOGTATÁS A LÉLEKNEK MINDEN ÚGY JÓ, AHOGY VAN 1. SZEGYCSONT Büszkén, kidüllesztett mellkassal, lazán összezárt öklünk négy ujjával- keringő ritmusban 1-2-3-kezdjük kopogtatni a mellkasunkat (ill. a szegycsontunkat) és néhányszor mondjuk magunkban: "Teljesen rendben van velem minden, még ha most minden okom meg is van arra, hogy pl. szomorú l... |
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák |
2016-09-13 12:49:26 |
Konyhai - háztartási kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastags... |
AUGUSZTUS 10. - LŐRINC napja |
2016-08-10 21:54:50 |
A kalendáriumi regula szerint: Lőrinc napja ha szép / Sok a gyümölcs és ép. A naphoz kapcsolódó összes hiedelemben a lassan őszre forduló természet jelenik meg: a Drávaszögben úgy tartják, hogy ha ekkor szép az idő, hosszú lesz az ősz. Csíkban a füvet Lőrinc napján kezdték kaszálni, a szegedi nép szerint Lőrinc után a fa abban az esztendőben már nem fejlődik tovább. Ezen a nap... |
Hasznos tippek:) |
2015-10-05 13:38:42 |
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig. A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpu... |
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /33.fejezet/ |
2014-09-25 17:06:23 |
Lin asszony először fogadja Hszi-men Csinget. A fiatal Vang rémülten kiszalad a virágudvarból Az a változás, mely Zsu-ji dajkán nemcsak a lényében, hanem külsejében is végbement, természetesen nem kerülte el az Ötödik éles szemét, és nem kellett sokat törnie a fejét, hogy megértse, mi a változás oka. - Így nem megy tovább, nővérem, neked is bele kel... |
Hasznos tippek:) |
2014-02-19 22:34:06 |
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig. A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj f... |
Mákos beigli új kivitelben... |
2013-02-04 21:22:29 |
Mákos beigli új kivitelben. Ezt találtam hozzá : hozzávalók:kb 40-50 dkg liszt,2.5 dkg élesztő,2,5-3 dl tej, cukor ízlés szerint de nem túl sok(kkkk),mert lenyomja a tésztát,egy egész tojás,és max 5 -6dkg olvasztott vaj, sok sok finom cukros darált mák, majd mikor beszórod a mákos cuccal,olvasztott vajjal is meg kell locsolni-kb 5-6 dk, kenyés a külsejére egy toji ... minimu... |
Gyúrjunk kenyeret otthon |
2012-04-24 05:21:50 |
Szita, szita, sűrű szita, ma szitálok, holnap sütök. Hófehér kis cipót sütök. Megvajazom, megzsírozom, mégis, mégis neked adom. (Magyar Népköltés) Ma ezt fogom elkészíteni: Ír szódakenyér Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg teljes kiőrlésű búz... |
Hasznos tippek, trükkök a konyhában |
2012-04-04 19:21:47 |
Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Szép... |
|