Előző
Következő
|
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája |
2013-02-08 11:34:55 |
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája Bevezetés Ezt a tanulmányt, amelynek különös kiterjedései közé benyitnak most, jó néhány évvel ezelőtt írtam. Csak közeli barátaim kaphatták meg tőlem elolvasásra akkor a pszichológiának és a szabadabb szellemi témáknak kedvezőtlen körülmények miatt.... |
A Falafel csicseri borsós változata |
2012-02-14 12:39:05 |
A Falafel csicseri borsós változata Hozzávalók: 44 dkg csicseriborsó 1 kis fej vöröshagyma 1 tojás 2 ek aprított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 mk őrölt koriander 2 mk őrölt kömény 1 tk sütőpor olaj Elkészítés: A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára.... |
x |
2011-02-13 09:38:30 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Csokikrém-fözött 25 dkg cukor 2 dl. tej 4 púpos kanál liszt (evőkanál) 1 egész tojás 5 dkg ráma 4 e. k. kakaó Ezeket hidegen kikeverem, majd az egészet felfőzöm. Ha kihűlt hozzáadok 20 dkg rámát. Ostyába vagy akármi másba (tortába) csokis töltelék 3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla f&ot... |
Sárgaborsó-pástétom |
2010-09-27 18:00:25 |
Sárgaborsó-pástétom 40 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél, olaj, 1 kocka Rama margarin, 1-2 kk. őrőlt . szerecsendió, ízlés szerint Delikát. Az apróra vágott hagymát vizes olajban megpároljuk. A megmosott sárgaborsót a babérlevéllel puhára főzzük annyi vízzel, hogy ne legyen sűrű, amikor megfő. Tűzről levéve a babérleveleket kivesszük, majd hozzáadjuk a mar... |
Málnás Tekercstorta |
2010-06-02 13:13:59 |
Hozzávalók: 3 db tojás 23 dkg finom kristálycukor 2 zacskó vaníliás cukor 5 dkg liszt 5 dkg étkezési (búza) keményítő 1/2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál cukrozott kakaópor 30 g (10 lap) színtelen zselatin 7,5 dl aludttej 3 evőkanál citromlé 38-40 dkg málna 4 dl... |
Egyszerű Sütemények:- |
2009-12-11 15:56:33 |
Kókuszdió Hozzávalók: A külsejéhez: rum: 2 ev kanál keser kakaópor:... |
Süssünk! |
2009-09-20 19:22:29 |
e-mailben kaptam............ Kanonok lepény (kitőnő) ½ kg lisztet 2 evőkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsibe téve, barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval beszórjuk.... |
Levesízesítők |
2009-06-20 18:01:54 |
Levesízesítő Elkészítése: Egyenlő mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét jól megmosva, megtisztítva apró kockákra vágunk, és nagyon kevés vízben vagy gőzben egészen puhára párolunk, majd átdarálunk. Minden kg zöldségpéphez 10 dkg sót keverünk, néhány percig még forraljuk, majd kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük, és 20-25 percig gőzöljük. Le... |
Előző
Következő
|
|