Juhtúróval sült sertéskaraj |
2023-08-19 06:36:49 |
Juhtúróval sült sertéskaraj baconös savanyúkáposztás burgony Hozzávalók: 40 dkg szeletelt sertéskaraj 25 dkg juhtúró 18 dkg szeletel bacon 60 dkg burgonya kockára vágva, megfőzve 50 dkg savanyúkáposzta 3 szál újhagyma Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors Elkészítés: A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két o... |
Juhtúróval sült sertéskaraj baconös savanyúkáposztás burgony |
2023-08-15 17:11:20 |
Itt egy újabb szuper egyszerű és nagyon finom ünnepi fogás! Hozzávalók: 40 dkg KOMETA szeletelt sertéskaraj 25 dkg juhtúró 18 dkg KOMETA szeletel bacon 60 dkg burgonya kockára vágva, megfőzve 50 dkg savanyúkáposzta 3 szál újhagyma Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors Elkészítés: A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a... |
Sváb hagymatorta |
2023-08-03 11:18:01 |
Sváb hagymatorta (Schwäbische Zwiebelkuchen) Sandorne Havar Főleg a szüret idején ősszel készül a hagyományos sváb hagymatorta dél-Németországban. Általában friss szőlőlé társaságában tálalják. Nagyon ízletes és olcsó étel. Tészta: Egy kész pizzatésztát hasz... |
Sertésszűz tekercsek sajtos gomba szósszal |
2022-12-16 17:33:11 |
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz. Hozzávalók: 15 dkg Ammerlander vaj 2 ek aprított petrezselyemzöld 1 tk aprított friss rozmaring 3 gerezd fokhagyma 60 dkg sertésszűz 1 fej vöröshagyma 50 dkg csiperke gomba 4 dl cukrozatlan habtejszín 15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sa... |
Egyszerű savanyú krumplileves |
2022-01-18 07:00:35 |
Hozzávalók: - 4-5 közepes szem burgonya - 3-4 db babérlevél - 2 dl tejföl - 1 evőkanál liszt - 3-4 evőkanál olaj - 1-2 mokkáskanál pirospaprika - só - 1 evőkanál 10 %-os ecet - esetleg 1 mokkáskanál cukor 1. A burgonyát meghámozom, felkarikázom (4-5 mm-es karikákra). Annyi vízben teszem fel főni, amennyi kétszeresen ellepi. Megsózom, beledobok néhány babér... |
Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb |
2021-12-07 12:19:09 |
Hozzávalók 4 személyre 8 csirkecomb 16 szelet füstölt szalonna 8 szelet füstölt sajt 16 szem aszalt szilva 15 dkg dió 3 zsemle 2 tojás só ételízesítő őrölt bors őrölt fahéj 1.5 dl fehérbor zsír A csirkecombokat megtisztítom, besózom és félreteszem. Az aszalt szilvát megmosom, kis időre beáztatom. A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavaro... |
Baconos göngyölt |
2021-02-03 15:40:30 |
Hozzávalók: 12 szelet sertéscomb 12 szeletelt bacon 4 zsemle 4 tojás 1 fej vöröshagyma só bors delikát sertés fűszerkeverék zsír perezselyemzöld zsemlemorzsa Elkészítése: A húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. 4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), össze keverem a... |
Cukkini tekercs |
2020-11-05 13:12:49 |
Egy nagyon finom cukkinis receptet hoztam. Mi imádjuk a cukkinis ételeket , mindig örülök, ha valami szuper új ötletet látok a cukkini felhasználására. Szuper ez a recept, mert variálható, a töltelék bármi lehet, a hűtő tartalmának megfelelően. Ez most nem az a dobd össze 5 perc alatt elkészíthető recept kategória, de megéri elkészíteni, ajánlom sok szeretettel. ... |
Spárgaszósz |
2019-04-24 14:00:40 |
Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 evőkanál vaj 2 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem frissen őrölt bors só 1 marék fenyőmag 1 marék szeletelt mandula 1 csipet szerecsendió Elkészítés: A megpucolt spárgákat 4-5 centis darabokra vágom, olvasztott vajban megforgatom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és felöntöm a tejszínnel. Sózom. A fenyőma... |
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is! |
2018-08-01 07:59:43 |
Egyre jobban figyelünk az étkezésünkre, az egészségünkre és a környezetünkre, egyre tudatosabban táplálkozunk, ugyanakkor felmerül a kérdés: hogyan tudjuk a hagyományos ételeket másra cserélni vagy pótolni, ha a családtagok vegák vagy vegánok. G. Sarudi Balázs f Ajánlom Kissé általánosítva: a magukat vegetáriánusnak vallók nem esznek húst és halat, míg vannak, akik a tojá... |
|