Boda Magdolna |
2019-01-08 21:45:30 |
BODA MAGDOLNA Boda Magdolna (Csongrád, 1956 - ) Költő, író, Szegeden él. ... |
Konyhám vésztartalékai :) |
2018-04-17 22:47:36 |
Praktikáim közt biztos említettem már azokat a számomra fontos de szerintem másnak is sokat érő tartalék kellékeket ami bármikor jól jön ! Általában hűtőben mindig tartok tejfölt, fóliába csomagolt élesztőt. Mélyhűtőben feldarabolt fagyasztott zöldséget, petrezselymet. Liszt mennyiségére odafigyelek hogy soha ne legyen üres. Krumpli ha nem is sok de 1-2 kg legyen itthon. Tar... |
Tóth Árpád - Bika Bandi megfürdött |
2018-01-01 05:15:10 |
Tóth Árpád - Bika Bandi megfürdött A múlt héten, Mint a kiskacsa Fekete tóba, Elvittem magam mutatóba A Margitfürdőbe szépen, S megnéztem A nagy bazin vizit, Sőt! Akár hiszik, Akár nem hiszik, Úgy végződött e vizi vizit Ottan, Hogy - megmosakodtam!!! A langyos bazin k... |
József Attila – Szocialisták |
2017-04-19 05:06:04 |
József Attila - Szocialisták Le a kapitalizmussal! Hatalmat, húst a dolgozóknak!... A tőke szennyében gázolunk, kedves fegyverünk böködi tomporunkat - Böködj, böködj csak szüntelenül, kedves fegyverünk, hadd tudjuk meg újra és újra, hogy véletlenül, tusa nélkül csatát nem nyerünk. ... |
A forraláskor összement (megsavanyodott) tej mentése |
2017-02-09 11:14:42 |
"Ha forraláskor összement (megsavanyodott) a tej, nagymamám picit megsózta, megcukrozta, belefőzött 9kanál búzadarát egy liter tejbe. Mikor kihült, kanállal galuskákat szaggatott belőle és beleforgatta piritott,cukrozott kenyérmorzsába." ... |
Kaukázusi kefir |
2016-11-14 19:10:02 |
A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkeze... |
forralt bor |
2015-11-28 20:33:23 |
FORRALT BOR Forralt bor receptek A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható: kortyolhatjuk egyedül, forró fürdőzés közben, takaró alatt a meleg szobában, bar... |
A békebeli idők ezernyi jósága |
2015-10-16 16:11:05 |
Ma már igen nehéz elképzelni az életet áram nélkül, pedig ahhoz, hogy egész évben minőségi és tartós élelmiszerekhez jussunk nem kell villamos energia. A régi paraszti világban a tanyákon villany nélkül is remekül megoldották az élelmiszerek tárolását, tartósítását. A pincék, vermek, kamrák, ásott kutak tökéletes helyek voltak arra, hogy tiszta és biztonságos környezetet nyúj... |
A vecsési savanyú káposzta titka |
2015-10-04 20:57:00 |
A Budapesttől néhány kilométerre található, mára már várossá fejlődött egykori nagyközség, Vecsés leginkább a káposztáról és savanyúságairól híres. Az itt készült termékek határon innen és túl egyaránt keresettek. Mi a vecsési savanyú káposzta ízének és népszerűségének titka? A titok abban rejlik, hogy a kiváló minőséghez minden feltétel adott. A kedvező éghajlat, a könnyen felmel... |
A vecsési savanyú káposzta titka |
2015-10-04 20:56:24 |
A Budapesttől néhány kilométerre található, mára már várossá fejlődött egykori nagyközség, Vecsés leginkább a káposztáról és savanyúságairól híres. Az itt készült termékek határon innen és túl egyaránt keresettek. Mi a vecsési savanyú káposzta ízének és népszerűségének titka? A titok abban rejlik, hogy a kiváló minőséghez minden feltétel adott. A kedvező éghajlat, a könnyen felm... |
|