Rákóczi túrós lépésről-lépésre |
2018-03-20 17:23:34 |
Számtalan változatban el lehet készíteni ezt a sütit, de én a nejem által készített finomságot ismertetem. Kisebbik fiam, aki nem csípi a túrót, is benyomott egy párat. Anyósom, pedig egyenesen megdicsérte az alkotót. Hozzávalók: 250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzada... |
Kerecsényi Éva |
2017-07-08 21:00:20 |
KERECSÉNYI ÉVA Kerecsényi Éva, (Körmend 1964. május 26. - ) az Irodalmi Rádió szerzője, olasz mag... |
Rákóczi túrós |
2017-04-21 21:18:45 |
Hozzávalók: 250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap m... |
Megmentett kenyerek |
2015-04-13 22:13:43 |
Megmentett kenyerek Kenyeret minden nap, szinte minden étkezéshez eszünk. Legtöbbször frissen fogyasztjuk ropogósan, lágyan. Ám a kenyér megszikkad, és így már kevéssé szeretjük. De egy kis turpissággal új életet adhatunk neki! A száraz kenyérből zsemlemorzsát, néhanapján bundáskenyeret készítünk. A szikkadt kifliből pedig mákos guba, a kalácsból máglyarakás készülhet -... |
Tartósítás aszalással, szárítással |
2014-06-02 14:56:42 |
Az aszalás a legrégibb tartósítási mód. Nem kell hozzá különleges fölszerelés, csak napfény vagy meleg. Az így konzervált zöldség és gyümölcsféle kis helyen elfér, szükség szerint használhatunk belőle, kevésbé romlik, mint a befőtt. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs és a napi fogyasztáson felül még marad is, érdemes akármilyen kis meny-nyiséget is megaszalni, t... |
Túróval-almával rakott kifli |
2014-03-22 18:49:50 |
8 db szikkadt kifli kb. 6 dl tej 2 tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál cukor Töltelék: 50 dkg túró... |
Fokhagymás lepényszendvics dúsan töltve |
2014-03-14 23:06:40 |
Fokhagymás lepényszendvics dúsan töltve Hozzávalók: 1 db fokhagymás lepény (kb.24x30x5-ös) 6 db tojás 10 dkg csípős kolbász aprózva 10 dkg gomba kockázva 3 db duci fokhagyma áttörve (2+1) 1 db mini chilipaprika behasítva 1 db zöldpaprika gyufaszálnyira szeletelve 1 db kisebb paradicsom aprókockázva 1 evőkanál tejföl frissen... |
Arcpakolások gyorsan és olcsón |
2014-01-02 17:19:37 |
Pakolások zsíros bőrre Tisztítás Vegyél egy tojássárgáját, 1 teáskanál frissen facsart citromlevet és egy teáskanál olívaolajat. Keverd össze, kend fel 30 percre arcodra, nyakadra, majd langyos kendővel töröld le. Szárítás Keverj ki korpát némi tejjel. Vidd fel a bőrödre, száradásig várj, majd óvatosan mosd le. Ha nincs otthon korpa, forrázz le két kanál kamillavirágot, pár... |
tejes kocka |
2013-08-17 16:33:23 |
burfi ! 4 csésze tejpor 1 sűrített tej 1 tk. kardamom 2 csésze cukor 1 / 2 csésze víz 2 ek. olaj a tekport, süritett tejet összekeverem , kemény tésztává gyúrom össze. labdát csinálok belőel, utána a mélyhütőbe rakom 15 -20 percre. ezután lereszelem durvára, ser... |
Olasz ízek mesterfokon |
2013-05-24 11:16:15 |
Olasz ízek mesterfokon Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket. Az olaszok fehér kenyere frissen ropogós, d... |
|