Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4290120 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 158
Előző Következő
Füstölt lazacos-gombás gnocchi 2018-01-18 23:08:50
Füstölt lazacos-gombás gnocchi Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 15 dkg gomba 15 dkg füstölt lazac 1,5 dl tejszín petrezselyemzöld fél citrom leve Elkészítés: 1. A gnocchit főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. 2. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk kevés olajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott lazac...
Új évi rituális jeges fürdő Japánban 2018-01-18 21:52:30
Minden évben január második vasárnapján hagyományos hidegvizes fürdés zajlik a toppói Teppozu Inari templom udvarában. Körülbelül 100 ember vett részt az ünnepségen. Az egészséges életmód japán hívei imádkoztak és jégtömböt ölelgettek, miközben mindössze ágyékkötőt és homlokpántot viselve megmártóznak egy medence jeges vizében, a tokiói Teppozu Inari sinto szentély kertjében. A si...
Tűzugrás San Bartolome de Pinaresben 2018-01-18 21:06:44
San Bartolome de Pinaresben tűzugrással tisztelegnek Szent Antalnak A Madridtól mintegy 100 kilométerrel fekvő, közép-spanyolországi faluban minden év január 17-én hagyományosan tűzlovaglással és tűzugrással tisztelegnek Szent Antal, az állatok védőszentjének emléke előtt a...
Töltött paprika 2018-01-18 11:42:48
Hozzávalók: 8-10 db paprika 30 dkg sertéshús 8 dkg rizs 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír 2 dkg liszt 1 kg paradicsom áttört leve, vagy negyed kg paradicsompüré, vagy 1 liter paradicsom ivólé cukor só Elkészítés: A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés zsiradékon pirított hagymával ízesítjük. A paprikát a...
Zelleres burgonyakrémleves diós-sajtos ropogóssal 2018-01-17 23:11:15
Zelleres burgonyakrémleves diós-sajtos ropogóssal Hozzávalók 80 dkg burgonya 15 dkg zeller gumó 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1,5 ek kacsazsír 2 db babérlevél 3 ek tejföl 1 mk őrölt kömény 2 ek pirított tökmag só bors A diós-sajtos ropogóshoz: 1 csomag vajas-leveles tészta 4 dkg...
Sonkás-tejfölös galette recept 2018-01-17 20:28:42
Nehézségi szint: Kezdőknek Elkészítési idő: 40 perc Mennyiség: 4 fő részére Mennyibe kerül? Nagyon olcsó Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 1 nagy csipet só 12 dkg margarin 15 dkg tejföl Feltét: 8 púpos ek tejföl 1 púpos tk házi fokhagymakrém 1 csipet só 1 csipet őrölt bors 15 dkg sonka 1 közepes fej lila hagyma Továbbá: 1 kisebb tojás a tészta ke...
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek 2018-01-17 20:25:23
Az olasz konyhának nincs párja, a nagyszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Nem kell más, csak pár minőségi hozzávaló, egy szakács, aki szívből főz, no meg egy pohár finom bor, és kész is a tökéletes fogás. Kezdhetjük? 5 kedvenc receptünk következik az olasz konyha napja alkalmából. Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 3...
A Kadafalvi Polgárőr Bállal kezdetét vette a 2018-as báli .. 2018-01-17 18:37:35
Vidám emberekkel telt meg szombat este a Kadafalvi Általános Iskola tornacsarnoka. A Kadafalvi-, a Ballószögi-, és a Helvéciai Polgárőr Egyesület jótékonysági bálját vacsora, zenés műsor, táncos mulatság és tombolasorsolás színesítette. A bevétel pedig a három egyesületet gazdagította. ...
Roma konyha 2018-01-17 14:37:20
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban ková...
Narancslekvár 2018-01-17 12:38:53
Hozzávalók: 6 narancs, 2 citrom, cukor. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a belsejükben lévő fehér csutkarészt kivesszük. Ezután felkockázzuk őket, lemérjük, és kétszer akkora súlyú vizet öntünk rájuk. 24 órát állni hagyjuk. Másnap a forrástól számított fél órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított fél...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.