Vizes uborka télire |
2015-06-24 00:42:05 |
Hozzávalók: kis uborkák, kapor, egész bors, só - 1 liter vízre 5 dkg kevés timsó, vagy borkősav Nem túl apró, kis uborkákat használunk fel hozzá. Jól megmossuk és lábosba, vagy porcelán tálba tesszük. Olyan tiszta forró vízzel forrázzuk le, amelyhez egy kis borkő savat vagy timsót oldottunk fel. A forró vízben 4-5 percig hagyjuk, majd leszűrjük és lecsorgatjuk. Az... |
Olajos téli saláta |
2015-06-24 00:40:35 |
Hozzávalók 3 kg uborka, 2 kg karfiol, 5-6 citrom nagyságú zöld dinnye, 50 dkg zöld paradicsom, 50 dkg apró szemű vöröshagyma, 1 kg húsos, kerek zöldpaprika, ecet, só, szemes bors, néhány szál zellerlevél, olaj, Elkészítése Valamennyi hozzávalót megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát megtisztítjuk. Az üveg aljára tesszük a zellerlevelet, erre egy s... |
Olajos téli saláta |
2013-09-01 10:41:08 |
Hozzávalók 3 kg uborka, 2 kg karfiol, 5-6 citrom nagyságú zöld dinnye, 50 dkg zöld paradicsom, 50 dkg apró szemű vöröshagyma, 1 kg húsos, kerek zöldpaprika, ecet, só, szemes bors, néhány szál zellerlevél, olaj, Elkészítése Valamennyi hozzávalót megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát megtisztítjuk. Az ü... |
Uborka eltevés |
2012-07-10 13:39:31 |
Akt uborka Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, 5 literes üveghez számítva 3 dkg mustármagot és 3 kockacukrot ecetes vízzel felfőzünk, melegen az uborkára szűrjük, pár szál hosszában vágott tormát teszünk bele, és vizes hólyaggal lekötjük. Pár napig borogassuk vizes ruhával a hólyagot. Alföldi csemegeuborka 1. Tetszés szerinti mennyiségben, egészen apró, hibátlan uborkát lang... |
éééééés amire büszke vagyok.........a kovi-ubi hmm lehütve. |
2012-06-18 15:16:40 |
1 liter vízhez 1-1,5 evőkanál só bőven elég. A sós vizet forrón kell az uborkára önteni.( én langyosan szoktam !) kapor, meggyfalevél és zöld szőlő, esetleg szőlőlevél a fő ízesítői. A kenyér a tejsavas erjedés megindításához kell, onnantól megy a dolog magától. Amint az ub... |
Uborka eltevése |
2011-08-29 16:54:03 |
Akt uborka Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, 5 literes üveghez számítva 3 dkg mustármagot és 3 kockacukrot ecetes vízzel felfőzünk, melegen az uborkára szűrjük, pár szál hosszában vágott tormát teszünk bele, és vizes hólyaggal lekötjük. Pár napig borogassuk vizes ruhával a hólyagot. Alföldi csemegeuborka 1. Tetszés szerinti mennyiségben, egészen apró, hibátlan uborkát lang... |
Vizes uborka |
2011-08-29 15:56:21 |
Hozzávalók: kis uborkák, kapor, egész bors, só - 1 liter vízre 5 dkg kevés timsó, vagy borkősav Nem túl apró, kis uborkákat használunk fel hozzá. Jól megmossuk és lábosba, vagy porcelán tálba tesszük. Olyan tiszta forró vízzel forrázzuk le, amelyhez egy kis borkő savat vagy timsót oldottunk fel. A forró vízben 4-5 percig hagyjuk, majd leszűrjük és lecsorgatjuk. Az ü... |
Disznótoros |
2010-11-10 19:07:23 |
Disznótor hajdanán A sikeres disznóvágás feltételét, mindenkor a gondos előkészületek jelentették és jelentik ma is. Arra törekedjünk - írja továbbá az ismeretlen böllér - hogy fiatal és jó hízott disznót kapjunk, mert csak az ad bőséges zsírt. (A múlt század derekáig a disznóz... |
Saláták savanyúságok |
2008-11-29 17:18:26 |
Saláták savanyúságok Uborkasaláta Hozzávalók: 1 kg uborka, ecet, só, cukor, törött bors, pirospaprika, olaj. Az uborkát meghámozzuk, a két végét megkóstoljuk, nem keserű-e, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Majd kinyomjuk belőle a sós levet, és a cukorral, sóval, ecettel ízesített páclével leöntjük. Tálaláskor ízlés szerint meglocsoljuk egy kevés olajj... |
A tartósítás |
2008-11-29 16:53:53 |
A tartósítás története dióhéjban Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy rájött, lé... |
|