Előző
Következő
|
Ez a ciki, nem Lévai Anikó otthonkája |
2016-12-08 19:34:56 |
Molnár Bálint 2016-12-08 Ez a ciki, nem Lévai Anikó otthonkája Magánemberek Rómában, 2014 áprilisában a Santo Stefano Rotondo templomban XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásának előestéjén tartott szentmisén (Fotó: MTI/Bókay László) Nem mintha nem lenne abszolút teljesen és tökéletesen mindegy, mert felőlem akár Németh Rezsi is lehetne, de úgy tűnik, nem ő... |
WASS ALBERT: Adjátok vissza a hegyeimet! (II. fejezet) |
2014-10-15 17:10:01 |
Nyár végén megtartottuk a lakodalmat. Nem volt valami pompás nagy lakodalom, mert apósom szegény cselédember volt csupán, aki nem a maga juhait őrizte, hanem az uraságét. De megtett mindent, amit a tisztesség kívánt. Lakodalom előtt még segítettünk apósomnak lehajtani a juhokat a Cibáról. Gondolkodó volt azon a napon, s amikor elbúcsúztam este tőle, azt mondta szomorúan... |
Uborka eltevés |
2012-07-10 13:39:31 |
Akt uborka Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, 5 literes üveghez számítva 3 dkg mustármagot és 3 kockacukrot ecetes vízzel felfőzünk, melegen az uborkára szűrjük, pár szál hosszában vágott tormát teszünk bele, és vizes hólyaggal lekötjük. Pár napig borogassuk vizes ruhával a hólyagot. Alföldi csemegeuborka 1. Tetszés szerinti mennyiségben, egészen apró, hibátlan uborkát lang... |
Uborka eltevése |
2011-08-29 16:54:03 |
Akt uborka Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, 5 literes üveghez számítva 3 dkg mustármagot és 3 kockacukrot ecetes vízzel felfőzünk, melegen az uborkára szűrjük, pár szál hosszában vágott tormát teszünk bele, és vizes hólyaggal lekötjük. Pár napig borogassuk vizes ruhával a hólyagot. Alföldi csemegeuborka 1. Tetszés szerinti mennyiségben, egészen apró, hibátlan uborkát lang... |
Borecet 2. |
2010-09-16 06:14:36 |
Borecet 2. Elkészítés: 10 perc + kb. 10 nap érlelés Nehézség: 1 Alapadag: Tetszés szerinti mennyiségben savanyú bor, l-enként 5 dkg kenyér és 1-2 evőkanál ecet Elkészítése: A bort felforralom, és az ecettel kiöblített mélyebb edénybe töltöm. Belekeverem az apróra vágott kenyeret és tiszta konyharuhával, vagy fedővel letakarom. Langyos helyen addig érlelem, amíg a... |
Uborka télire matyó módra |
2010-06-10 17:22:54 |
Vizes uborka télire 1. A teljesen ép, egészen frissen szedett uborkákat megmossuk, és szárazra töröljük. A nagy uborkásüveget hideg vízzel telt lábasban a tűzre tesszük, és a vizet jól felmelegítjük. Ekkor belerakjuk az üvegbe az uborkákat úgy, hogy középen rés maradjon, amelyet hosszú szárú kaporral töltünk ki. Három-négy vékony szelet tormát is teszünk az uborka közé, és aztán... |
Fűszerecetek |
2009-06-20 17:45:01 |
Az egészséges táplálkozás térhódításával egyre nagyobb szerep jut a salátáknak. Ám a boltokban nézelődve azt láthatjuk, a salátaecetek méregdrágák. De miért is dobnánk ki pénzt, mikor a különböző ecetek otthon is elkészíthetők? Almaecet 1. Elkészítése: Egy ötliteres uborkásüvegbe belerakunk 1 kg szeletekre vágott almát (hullott alma, almahéj is lehet), 2 dl mézet, néhány s... |
Magyarország barlangjai 59. |
2007-08-28 14:30:26 |
A Mánfai-kőlyuk A Mecsek egyik névről ismert, de kevesek által bejárt kiterjedt patakos barlangját először 1844-ben Höbling Miksa pécsi orvos említette nyomtatásban, miután ugyanezen év tavaszán felkeresve, több helyen igen alacsonynak, iszaposnak találta, s a nagy víz miatt nem tudott abba messze behatolni. Több mint fél évszázadon keresztül az irodalom nem tesz róla em... |
Előző
Következő
|
|