Előző
Következő
|
Hajdina vagy pohánka - egy ősi gyógynövény |
2024-02-14 21:22:20 |
Őseink magas rutintartalma miatt a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Rutin hatóanyagának köszönhetően serkenti a vérkeringést, erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert - az erek kötőszövetes állományát - azáltal, hogy részt ve... |
Hajdináról jó tudni .... |
2019-01-08 23:12:33 |
A hajdina egy fűféle magja. Bioboltokban már kapható. Változatossá tehetjük vele étrendünket. Főleg köretnek, levesbetétnek alkalmas. Erősíti az érfalakat, ajánljuk orrvérzési hajlamnál, érfaltörékenységnél. A hajdinakása erősítő, emésztési gondoknál hatásos. A hajd... |
Amarant-Quinoa |
2014-12-03 12:20:37 |
Hajdina, a falusi hangulatért Ez a keserűfűfélék családjába tartozó növény hazánkban talán a legismertebb álgabona. Minimális zsír-, közepes fehérje-, illetve magas összetett szénhidrát- és rosttartalom jellemzi. Glutént nem tartalmaz, tehát lisztérzékenyek asztalát is gazdagíthatja. Jelentős növényi forrása a metionin (májregeneráló), lizin (izom- és csonterősítő) és arginin... |
A hajdina más néven pohánka, tatárka. |
2012-03-01 10:58:38 |
A hajdina más néven pohánka, tatárka (Fagopyrum esculentum) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen az V. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török néptörzsek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe, Lombardiába, Dalmáciába és Dél-Tirolba került. Erdélyben haricska néven ismerik. ... |
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA |
2010-09-17 06:37:50 |
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA Az utóbbi néhány évben érdeklődésünk egyre inkább a kiegyensúlyozott, korszerű táplálkozás felé fordult, melynek alapját a gabonafélék képezik. Ennek következtében az üzletek (elsősorban a reformélelmiszer-boltok) kínálatában egyre több, számunkra ismeretlen, újszerűnek tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talá... |
Hajdina |
2010-06-24 10:42:44 |
hajdina más néven pohánka, tatárka Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen az V. században került el Japánba és Kínába. Közép-Európába a középkorban a hódító mongol és török néptörzsek közvetítésével jutott el, majd a tengeri kereskedelem révén Velencébe, Lombardiába, Dalmáciába és Dél-T... |
A hajdináról |
2010-03-04 06:25:16 |
A HAJDINA Az utóbbi néhány évben érdeklődésünk egyre inkább a kiegyensúlyozott, korszerű táplálkozás felé fordult, melynek alapját a gabonafélék képezik. Ennek következtében az üzletek (elsősorban a reformélelmiszer-boltok) kínálatában egyre több, számunkra ismeretlen, újszerűnek tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talán kissé bátortalan... |
Előző
Következő
|
|