Előző
Következő
|
Az "E" vitaminról |
2019-10-18 21:08:39 |
Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különböző zsiradékokhoz E-vit... |
A krumpli |
2016-09-10 17:46:03 |
Az egész család meghalt, pedig csak egyetlen hibát vétett a nő a konyhába Ha van otthon régi krumplid, ezek után ki fogod dobni! A krumpli nem csak az egyik legalapvetőbb ételünk, de halálos méreg is lehet! Egy 8 éves orosz kislány, Maria Chelysheva az egész családját elveszítette pár régi krumpli miatt, amit hagytak megrohadni. Egy nap az apja lement a pincébe, hogy felhozz... |
Köszvény diéta |
2010-05-25 21:18:25 |
A köszvényről A köszvény civilizációs betegségnek is felfogható, hiszen amellett, hogy kialakulásában genetikai tényezők is szerepelhetnek a betegség létrejöttében jelentős szerepet kapnak az energia- és fehérje gazdag táplálkozás, a mozgásszegény életmód. A köszvény kiváltó oka a purin anyagcsere zavara, amelynek következtében a húgysav felszaporodik a vérben, majd a húgysav... |
E-vitamin..K-vitamin |
2010-05-14 23:24:17 |
Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különböző zsiradékokhoz E-... |
Édesítőszerek. |
2009-02-24 23:06:15 |
Bármilyen ártalmatlan, mégis tűrési határértékeket állapítottak meg világszerte. Ezek a határértékek országok szerint változó volt, a szerint milyen erős volt az amerikai lobbi. 6. Édesítőszerek. A cyklamát (E952) Az utóbbi időben nagy reklámozással beindult egy kampány, az új (sötétszínű) teljesen cukormentes kóla érdekében. Miután meggyőződtem, hogy a tartalomban asz... |
Élelmi-vegy-szerek 7/10 |
2009-02-16 11:34:51 |
Élelmi-vegy-szerek 7/10 Vaszilov - 2008.12.28 Bármilyen ártalmatlan, mégis tűrési határértékeket állapítottak meg világszerte. Ezek a határértékek országok szerint változó volt, a szerint milyen erős volt az amerikai lobbi. 6. Édesítőszerek. A cyklamát (E952) Az... |
E – vitamin. |
2009-01-28 16:19:15 |
E - vitamin. Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különbö... |
Mitől függ az őrölt ... |
2007-01-19 01:06:14 |
Csak a teljesen beérett és utóérlelt alapanyagot szabad feldolgozni, az ilyen paprikából készítik a különleges minőségű őrleményeket Mitől függ az őrölt fűszerpaprika minősége? A fűszerpaprika-őrlemény minősége több tényezőtől függ: a fajtától, a termesztéstechnológiától, a feldolgozástól, valamint a gyártástechnológia színvonalától. Beltartalmi jellemzők Az őrlemény min... |
Előző
Következő
|
|