Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533127 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 18
Előző Következő
Mokkacukor, a retro kávé édesítő 2018-01-12 21:40:41
A mokkacukor majdnem kockacukor. A vasfüggöny mögött a kockacukor mellett a kistestvérének, a mokkacukornak is volt hely. Egy pohár kávéba 2 kocka kellett a kisméretű kockacukorból, gyerekként pedig csenhettünk a dobozból egyet-kettőt nassolni. A mokkacukor majdnem kockacukor. A vasfüggöny mögött a kockacukor mellett a kistestvérének, a mokkacukornak is volt hely. Egy...
Móri ételkülönlegességek 2015-01-25 17:26:57
Móri ételkülönlegességek Kvircedli borlevessel Hagyományos móri étel - Ajánlatunk hozzá: Töppedt szőlőből készült Móri ezerjó vagy Móri ezerjó aszú. Hozzávalók a kvircedlihez: 1 kg mokkacukor 1 kg liszt 9 db tojás csomag sütőpor 1 citrom 1 kg mokkacukrot megtörünk, megszitáljuk és 9 db tojást, fél csomag sütőport és citromhéjat teszünk hozzá. Ezt egy óráig k...
Zöldbab főzelék hagymával 2014-02-22 06:37:35
Zöldbab főzelék hagymával Hozzávalók 1 kg zöldbab 1 csokor petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 4 k étolaj 1 csipet só 1 csipet bors 1 csipet ételízesítő 1 k citromlé 1 pohár 20% tejföl Elkészítés: Kevés olajon, megpároljuk a mirelit, vagy friss, aprított zöldbabot. Teszünk alá egy szirom vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát és apróra vágott petrez...
Zöldbab főzelék hagymával. 2014-02-22 05:44:59
Hozzávalók 4 főre 1 kg zöldbab 1 csokor petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 4 ek étolaj 1 csipet só 1 csipet bors 1 csipet ételízesítő 1 ek citromlé 1 pohár 20%-os tejföl Elkészítés: Kevés olajon, megpároljuk a mirelit, vagy friss, aprított zöl...
A fahéjról, az élet fájáról és csodás hatásairól-receptekkel 2013-12-02 22:42:50
Minden háztartásban megtalálható a fahéj, de a legtöbben csak a hagyományos módon, ételek ízesítésére használjuk. Pedig számos más területen is hasznunkra válhat. Kutatások bizonyítják, hogy gyógynövényként is megállja a helyét. Ez volt a világ első kereskedelmi fűszere, ázsiai növén...
Sárgabaracklepény. 2013-07-13 18:42:15
Sárgabaracklepény: 30 dkg liszt,15 dkg vaj v. margarin,3 tojássárgája,6 dkg cukor,egy késhegynyi só,2 dl tej,3 dkg élesztő,1 citrom reszelt héja,1 kg barack,kockacukor.Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.A vajat a cukorral habosra keverjük egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját jól eldolgozzuk.hozzáadjuk a reszelt citrom héját a tejben fel futtatott élesz...
Házi kenyér - Kovásztalan kenyér - Lepény - Tönkölypogácsa 2013-03-18 17:09:52
Süssünk otthon házi kenyeret! Házi kenyér - Kovásztalan kenyér - Lepény - Tönkölypogácsa Használjuk ki az alkalmat, amikor együtt a család és süssünk-főzzünk közösen! A gyerekek a példa alapján tanulnak, ezért érdemes megtanítani nekik, hogy nem kell kétségbe esni akkor sem, ha elmarad a hétvégi nagybevásárlás. Az otthon fellelhető alapanyagokból számtalan finom étel ké...
Dobostorta 2011-08-23 15:14:29
Dobostorta A tésztához 6 tojás 12 dkg kristálycukor 12 dkg liszt A krémhez 30 dkg kristálycukor 0,5 dl viz 30 dkg vaj 3 dkg kakaópor A dobosmázhoz 12 dkg mokkacukor A tojássárgáját egy evőkanál liszttel simára keve¬rem. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemeny ha...
Göz gomboc. 2011-02-20 17:20:15
Gőzgombóc ringlós töltelékkel recept Kategória: Egytálételek Hozzávalók: A kovászhoz: 3 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 2 kávéskanál liszt, 1 kávéskanál cukor; a tésztához: 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só a tölt...
Szilvás gombóc 2010-11-12 20:35:54
  Hozzávalók: a tésztához 1 kg burgonya, 3 evőkanál hideg zsír, 25 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1 teáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg szilva (lehet lecsöpögtetett befőtt is), annyi mokkacukor, amennyi a szilva, a tetejére 5 evőkanál olaj, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg porcukor. A tésztához a megmosott burgonyát héjában megfőzöm, majd még melegen meghámozom és összetöröm....
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.