Focaccia |
2018-08-20 16:37:03 |
Irom is a hozzavalokat : 500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyujto... |
Íme a francia nők legnagyobb téli csodafegyvere |
2017-11-28 09:54:48 |
Elfoglalt vagy, de estére szeretnél egy remek levessel előállni? A francia hagymalevesnél egyszerűen nincs jobb ötletünk Amikor hosszú téli hétvégéken együtt van a család otthon, jólesik este a meleg francia hagymaleves. Talán ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető leves. Az elkészítési ideje igen hosszú, viszont nagyon egyszerű, a tűzhely vég... |
Manicotti |
2015-06-29 09:11:02 |
Hozzávalók: Tészta: (6 nagy palacsinta lesz belőle) 1 csésze liszt 1 csésze víz 3 nagy tojás 1/2 tk só olaj a serpenyő kikenéséhez Töltelék: 90 dkg ricotta 15 dkg reszelt mozarella 1/2 csésze reszelt parmezán 1 nagy tojás 2 ek. aprított petrezselyemlevél csipet só frissen őrölt bors 500 ml paradicsomszósz 1 gerezd fokhagyma 4-5 bazsalikomlevél aprítva 1/2 csé... |
Mediterrán paradicsomleves, mozarellával recept |
2012-10-19 14:25:27 |
Hozzávalók: 1 db zeller közepes 40 dkg konzervparadicsom héja nélkül 6 dkg mozarella 1 dl tejszín 2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka 1 csipet friss bazsalikom Elkészítés: Tisztítsuk meg, és kockázzuk fel a zellert. Előírás szerint készítsük el a Knorr Tyúkhúsleves-kockát. Adjuk hozzá a darabolt zellert és főzzük puhára. Adjuk hozzá a paradicsomot felkockázva, a pórét sze... |
Bolognai rakott burgonya recept |
2012-03-12 17:21:03 |
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 kg burgonya 1-2 tk fűszerkeverék (szárított vegyes rozmaring, oregánó, kakukkfű) 125 g mozzarella 2 db paradicsom 2 ek étolaj 2 gerezd fokhagyma 200 ml paradicsomlé 200 g crme fraîche 300 g darált hús 75 g sajt Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük... |
toscanai sertéssült |
2012-02-07 13:22:48 |
Toscanai sertéssült 40 dk sertéscomb (v. borjú), 75 dk paradicsom, 15 dk mozarella, 2 hagyma, 1, 2 dl húsleves, 3 ek olaj, só, bors, bazsalikomlevél 2 paradicsomot félreteszünk, a többit kockára vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt alacsony hő... |
Töltött padlizsánok |
2011-10-03 19:52:12 |
Erdélyi vinete umplute (töltött padlizsán) Hozzávalók: 40 dk borjúcomb, 2 tojás sárgája, kapor és petrezselyemzöldje, 15 dk vaj, fél csésze vaj, kis csésze rizs, só, bors, 4 közepes nagyságú vinete, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 szelet kenyér, 50 dk paradicsom, 2-3 kanál tejföl. A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk úg... |
Sárgadinnye sonkával és... |
2011-08-14 14:51:33 |
Sárgadinnye sonkával és mozzarellával Hozzávalók: 1 db sárgadinnye 4 szelet sonka 1 mozzarellagolyó chilipaprikával töltött olívabogyó pörkölt sós mogyoró Elkészítés: A sárgadinnyét kettévágom, a magos közepét kiszedem, meghámozom, feldarabolom. Egy tányéron elrendezem a dinnyedarabokat a sonkával és a felszeletelt mozarellával. Rakok hozzá olívabogyót, pörkölt s... |
Pizza (nagyon jóóóó!) |
2011-08-07 10:20:06 |
A *legjobb* pizza... Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 evőkanál só 1 evőkanál oregánó őrölt bors 2 csomag porélesztő 1/2 evőkanál cukor 6 dl langyos víz 1/2 dl olívaolaj Elkészítés: Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. Majd a szár... |
Epres-pizza mozarellával |
2010-11-05 20:21:00 |
Hogy valóban beleillik-e a pizza kategóriába, azt most nem vitatnám, de hogy az édesszájúak tetszésüket lelik majd benne, az vitathatatlan. Mellesleg nem is túl édes, hanem egyszerűen gyümölcsös, puha, szaftos, ezáltal üdítő és ellenállhatatlan! Az eper és a bazsalikom hihetetlenül finomak így együtt, a mozarella pedig tökéletesen beleolvad az összképbe, akárcsak a mandulával... |
|