Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4353624 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 312
Előző Következő
Padlizsánkrém 2018-08-08 11:58:54
Ina Garten receptje hozzávalók 50 dkg padlizsán 40 dkg kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika) 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 k olívaolaj 1.5 teáskanál só 0.5 teáskanál fekete bors 1 k sűrített paradicsom 2 teáskanál citromlé elkészítés A padlizsánt meg a paprikát megmossuk, 2,5 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szintén kockára v...
Lecsókrémes hamburger 2018-07-20 00:13:35
Lecsókrémes hamburger Hozzávalók A bucikhoz: 15 dkg burgonya 50 dkg liszt 1 csomag instant élesztő 1 tk só 4 ek sűrű tejföl 1 dl tej 1 db tojás 2 ek szezámmag A lecsókrémhez: 5 dkg húsos szalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 30 dkg paradicsom 20 dkg t. v. paprika 8 dkg paradicsompüré...
Krumplis-hagymás pogácsa 2018-01-11 12:17:46
Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 jó nagy adag krumplipüré 50 g élesztő 3 nagyobb lilahagyma vagy sonkahagyma 2 ek sertészsír 175 g tejföl 1 tk só langyos víz 1 felvert tojás Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl m...
Emlékszel még a Négercsókra? Szeretted? 2018-01-10 20:40:53
A Négercsók, az ízesített tojáshab csokiba dermesztve egy olyan retró édesség, amit nem lehet elfelejteni. Ugye? Gyerek korunk nagy kedvence volt a Négercsók. A Négercsók a 80-as években jelent meg a boltok polcain, és nagyon hamar nagyon sikeres termék lett. Az Abonyi Újvilág Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben gyártották, talán már nem is emlékszünk rá, de több ízben is kaph...
Karácsonyi receptek 2017-12-12 10:23:28
Mogyorós habkarikák 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk. Csokoládés karácsonyfadísz 3 tojásf...
Krumplis pogácsák 2017-11-22 13:56:40
Aludttejes burgonyapogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört burgonya, só, fehér bors Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. R...
Piskóta alapok 2017-11-22 13:51:20
Egyszerű piskótatészta Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt. A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot v...
Epres spiráltorta - Stahl recept 2017-05-11 11:37:20
Hozzávalók: egy 30 X 40 cm-es tepsihez tészta: 4 tojás 15 dkg cukor 15 dkg liszt 2 kávéskanál sütőpor 3 evőkanál olaj 3 evőkanál víz töltelék: 1 kis üveg eperlekvár krém bevonáshoz: 25 dkg natúr krémsajt (nálam házi) 2-3 evőkanál porcukor 2 dl tejszín (ha szeretnénk, hogy a krémnek jobb tartása legyen,akkor 1 zacskó Zselatin Fix is kell mé...
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei 2017-05-11 08:45:51
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h...
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.