Németország és a pénzoligarchia |
2023-06-03 21:30:19 |
NÉMETORSZÁG ÉS A PÉNZOLIGARCHIA Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció 6. fejezet A 18. században újjászerveződött háttérhatalom (napjainkban nemzetközi pénzügyi közösségnek nevezi magát) világstratégiáj... |
Csirkecomb jóasszony módra |
2018-11-19 20:30:05 |
Csirkecomb jóasszony módra Hozzávalók 6-8 db csirkecombfilé 50 dkg gomba 5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma 20-30 dkg kolozsvári szalonna só, bors petrezselyem liszt kevés olaj Elkészítése: A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. A... |
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is! |
2018-08-01 07:59:43 |
Egyre jobban figyelünk az étkezésünkre, az egészségünkre és a környezetünkre, egyre tudatosabban táplálkozunk, ugyanakkor felmerül a kérdés: hogyan tudjuk a hagyományos ételeket másra cserélni vagy pótolni, ha a családtagok vegák vagy vegánok. G. Sarudi Balázs f Ajánlom Kissé általánosítva: a magukat vegetáriánusnak vallók nem esznek húst és halat, míg vannak, akik a tojá... |
Bográcsgulyás |
2018-05-30 11:18:54 |
Bográcsgulyás Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, 6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír, 4 gerezd fokhagyma, fél kiskanál köménymag, 1,5-2 evőkanál jóféle pirospaprika, só, 2-2 közepes zöldpaprika (édes, nem csípős tévépaprika) és paradicsom (helyettük leh... |
paradicsomban sült sertésszelet |
2018-04-07 15:06:04 |
Paradicsomban sült sertésszele 50-60 dkg comb vagy lapocka ,50 dkg paradicsom, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, só. A húst megmossuk,leszárítjuk,felszeleteljük és megsózzuk.A felforrósított olajon mindkét oldalán pirosra sütjük,hozzá adjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát, a lehéjazott és negyedekbe vágott paradicsomot.Sózzuk,borsozzuk,és fe... |
Alma |
2017-11-28 23:18:28 |
Alma Története Az állítólag a Kaukázus lejtőiről származó gyümölcs kihasználta a két jégkorszak közötti felmelegedést, és így jutott el Közép-Európába: ezt bizonyítják azok az almafa-maradványok, amelyeket a neolitikumban épült falvak ásatásakor találtak Svájcban és Észak-Olaszországban. Már a görögök nemesítettek több fajtát (Cato hetet jegyzett fel), a rómaiak pedig j... |
Birsalmasajt |
2017-10-22 21:31:36 |
hozzávalók / 6 adag 80 dkg birs (alma) 400 g cukor 1 db citrom elkészítés A birsalmákat alaposan megmossuk. negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tesszük a birsalm... |
Mediterrán paradicsomos-cukkinis pulykacomb |
2017-07-26 23:23:45 |
Mediterrán paradicsomos-cukkinis pulykacomb Hozzávalók 1 db Gallicoop pulyka hosszú comb 1 db biocitrom 6 ek olívaolaj 2 ágacska rozmaring só bors 2-3 fürt koktélparadicsom 1 fej fokhagyma 2 fej lila hagyma 2 db cukkini Elkészítés A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Összekeverjük 4 ek olívaolajjal... |
Krumpi törökösen (paprikával, olajbogyóval, juhsajttal) |
2017-01-17 09:08:57 |
Hozzávalók: 60 dkg apróbb szemű (3-4 centis) burgonya, 2 hegyes zöldpaprika (az egyik csípős is lehet), arasznyi póréhagyma, 2-3 grillezett piros húsú paprika (lehet készen kapható olajban eltett is), 1 gerezd fokhagyma, 4 ágacska kakukkfű, fél citrom, 5 evőkanál olívaolaj (hagyományos legyen, ne pedig extra szűz!), só, 1 mokkáskanál csilipor vagy csípős pirospaprika, 12 dkg juhs... |
TÖLTÖTT mézes puszi |
2016-12-27 08:41:59 |
10 dkg margarin 3 db tojás 55 dkg finomliszt 15 dkg méz (felolvasztva) 20 g szódabikarbóna 25 dkg porcukor 1 kk fahéj őrölt 1 kk szegfűszeg tört (vagy 1 ek mézeskalács fűszer) A bevonathoz: 3 db tojás fehérje 24 dkg porcukor 3 dkg olvasztott csokoládé 3 kocka fehér csokoládé 3 csepp ételszínezék (piros és citromsárga keveréke) A töltéshez: 10 dkg aszalt szilva 1... |
|