Klíma |
2018-08-03 20:55:11 |
Itt a meleg és fokozottan használjuk az üzletben a klímát. Igen, de azt vettem észre, hogy a korábbi hatékonyság bizony eltűnt. Nyomkodtam, nézegettem, de semmi sem történt. Aztán bevillant, hogy idén elmaradt a tisztítás. Fogtam egy széket, kinyitottam az ajtót és kivettem a szűrőket. Láss csodát jött a hideg. Pedig alig volt poros. Ezentúl már ezt is tudom.... |
Tallóztam |
2018-03-27 03:12:46 |
Barackhabos sütemény 40 dkg liszt 10 dkg cukor 20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin) 3 tojás 1 cs vanília cukor 1 cs sütőpor 5 dkg durvára vágott dióbél 40 dkg baracklekvár A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a... |
Barackhabos sütemény |
2018-03-25 16:32:09 |
40 dkg liszt 10 dkg cukor 20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin) 3 tojás 1 csom. vanília cukor 1 csom. sütőpor 5 dkg durvára vágott dióbél 40 dkg baracklekvár A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem. Kint maradt rés... |
Süti 5 perc alatt |
2017-01-12 10:15:16 |
Hozzávalók 1 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt 1 csapott tk szódabikarbóna 1 dl olaj 10 dkg darált dió 200 g tejföl 1 közepes Jonagold alma (vagy más, kevésbé lédús alma) fahéj, reszelt citromhéj (opcionális) A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáa... |
Gyümölcsös-vörösboros puncs |
2017-01-05 09:19:12 |
Ugye, nálatok is igen hideg volt ma? Pont az ilyen didergős téli napokra való ez a finom gyümölcsös itóka a Kifőztük Magazin januári számából. A fűszerezés miatt talán kicsit a forralt borhoz tudnám hasonlítani, mégis más, hiszen a vörösbor mellett rumot is tartalmaz, illetve a mandula és a gyümölcsök plusz ízt adnak az italnak. Sok sikert hozzá! ... |
Pizza tészta receptek |
2017-01-03 12:05:11 |
Én nagy tepsiben szoktam csinálni, ami akkora, mint a sőtő maga. -50 dkg liszt -fél deci olaj -kb. 2 dl langyos tej a futtatáshoz+ élesztő (száraz is jó) -1 teáskanál só -1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva, - oregano Összegyúrni, keleszteni meleg helyen, és kiolajozott, kilisztezett tepsibe tenni, forró sütőben félig megsütni (addig, hogy már legyen száraz a tészta teteje,... |
Savanyíts káposztát házilag |
2016-11-03 16:20:36 |
Savanyíts káposztát házilag A savanyú káposzta ecet nélkül, tejsavas erjesztéssel készül. Fahordóban, műanyag edényben, vagy kerámia hordóban készíthetjük. Hagyományosan fahordóba teszik, és gumicsizmával tapossák, hogy a káposzta megtörjön, és levet engedjen. Hozzávalók (10 literes kerámia hordóhoz): 11 kg legyalult káposzta 30 dkg só 6 k fűszer ízlés szerint (b... |
Nincs Cím |
2016-08-15 10:31:45 |
102. Munka mellett A győzelemnek nincs árnyoldala. Mindig csodálatos érzés. (Jennifer Aniston) Oktatóként nem unatkoztam soha, mert hála Istennek mindig volt tanítvány. Akár újfelvételeseket kellett kiképezni valamilyen munkakörre, akár mozdonyvezetőket, jegyvizsgálókat kellett átképezni egy magasabb értékű vizsgára, a munkaidőt jól be kellett... |
Epres-pudingos piskóta |
2016-05-12 09:56:50 |
Hozzávalók 4 tojás csipet só 10 dkg cukor 2 tk vanília kivonat 1 dl víz 1 dl olaj 25 dkg liszt 0,5 csomag sütőpor 40 dkg eper 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g) 3,5 dl tej 3-5 ek cukor Puding készítése: A pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport és addig kevergetjük, m... |
Kezembe fogtam |
2015-12-02 10:25:20 |
"Kezembe fogtam egy marék lágy agyagot, Gondtalan formáltam, s kapott új alakot. S miközben nyomkodtam, formáztam kedvemre, Alakult ujjamnak csendesen engedve. Eljöttem újra, míg napok is elteltek: Láttam, az agyag már kemény és merev lett. Amivé formáztam, az volt az alakja, De többé nem tudtam változtatni rajta. Kezembe fogtam egy élő kis agyagot, Gyengéden formáltam,... |
|