Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533062 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 7
Előző Következő
Csonthéjba zárt egészség - a dió élettani hatásai 2024-02-21 21:28:51
A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka. A legtöbb ember szereti a dió ízét, de visszaretten magas olaj- és kalória-tartalmától. Azonban mérsékelten, vagy más zsírtartalmú tápláléko...
Ezért fogyasszunk sok avokádót! 2024-02-10 23:39:52
Közép- és Dél-Amerikából terjedt el a spanyol megszállók által. Már az inkák termelték, és fogyasztották. Másképp alligátor körtének is hívják, mert körte alakú. Annak ellenére, hogy fán terem, és gyümölcsnek tartják, sokkal inkább úgy használják, mint a zöldségfélét. Az...
A napraforgó, mint gyógynövény 2024-02-02 22:41:48
Az őszirózsafélék családjába tartozó napraforgót az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették. Európába, majd más földrészekre a hódítások korában, a 16. században került át. Ma már egyik igen fontos, iparszerűen termesztett növényünk. Napkorongra hasonlító virágja...
Allergizáló gyógynövények 2023-12-05 22:33:06
A gyógyszerkönyvben is szereplő gyógynövényekre, azok pollenjeire vagy különböző összetevőire kialakuló allergia az "egyszerű" allergiás reakcióktól, mint orrfolyás, tüsszögés, szemirritáció, a kiütéseken át akár anafilaxiás sokkot is okozhat. Fontos, hogy ismerjük, hogy gyógyhatásaik mellett mely gyógynövények allergizálhatnak. Van olyan gyógyszer is, mely növények poll...
Növényi olajok 2023-11-29 22:13:50
Növényi olajok típusai és felhasználásuk Növényi olajok típusai és felhasználásuk A növényi olajok a zsiradékok tápanyagcsoportjába tartoznak, melyeket magas olajtartalmú növényekből, magvakból állítanak elő. Kiváló zsírsavösszetételük miatt az emberi szervezet számára hasznos és szükséges tápanyagforrásnak számítanak. Felhasználásuk sokrétű, hiszen nemcsak fogyasztásra...
Káros szerek az ételeinkben 2023-11-29 20:43:56
Az ételekhez hozzáadott káros szerek, amelyek fogyasztását mindenképp kerülje Az alábbi tíz összetevőt mindenképpen kerülje: 1. Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup. A magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal olcsón lehet édesíteni a szénsavas üdítőket, gyümölcsleveket, készen vásárolható salátaönteteket, valamint bizonyos reggelizőpelyheket és egyéb feldolgozott rágcsál...
Madarak etetése télen! Ne feledjük, hogy nem csak mi fázunk 2023-01-11 08:55:06
Madarak etetése télen! Ne feledjük, hogy nem csak mi fázunk ezeken a szokatlan hideg napokban hanem az állatok és a madarak is. A vastag hótakaró és a kemény fagyok megnehezítik az élelemhez jutást a madarak számára.Az etetés legyen folyamatos, tartós mínuszok esetében ez kü...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.