Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533131 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 46
Előző Következő
Focaccia 2018-08-20 16:37:03
Irom is a hozzavalokat : 500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyujto...
Görög gyümölcsleves 2018-04-04 13:50:38
- nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül Recept: 1 liter 100%-os narancslé 5 dl főzőtejszín Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt) 30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelitből) gyümölcs 4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve) fél körte fél alma fél citrom leve 2 ek cukor fél mk őrölt fahéj Aromák: rum, vanilia, mandula. A folyékony hozzával...
Citrom fagylalt, ami életet ment 2017-07-28 13:08:23
Ez a fagyi volt az idei nyár nagy favoritja. Debütálásakor gyakorlatilag megmentette a férjem életét, aki 40 fokos hőségben, hosszú városban autózás után érkezett haza, és amikor a ház előtt kiszállt a kocsiból, már akkor láttam, hogy a fagyigép a lehető legjobbkor végzett a feladatával. Úgyhogy mire ő felért az emeletre, én már kiadagoltam a fagylaltot, ő pedig hálásan kanalazta...
Kivilekvár / Kivi lekvár 2017-03-07 07:13:43
Hozzávalók: 1,25 kg puhább kivi 1 zacskó Dzsemfix Szuper 3:1 (25 g) 30 dkg cukor (én csak 20 dkg-ot tettem bele) 1 citrom kifacsart leve Az elkészítésről a Konyhalál blogon olvashatsz! Hozzávalók: 2 kg puhább kivi 1...
Mascarponés krém eperrel 2016-05-17 14:28:57
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 40 dkg eper tejcsokireszelék A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.A mascarponét kikavartam 5 dkg porcukorral,hozzáadtam a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. 20 dkg epret összeturmixoltam 5 dkg porcukorral és 20 dkg ot darabokra vágtam.Pohárba rétegeztem az epret, krémet és az ep...
Szokni kell az idegen ételeket, a víz másféle ízét. 2015-11-24 22:42:44
Az Aranypor következő, ünnepi száma, a jövő hét közepén jön ki a Nyomdából. Olyan spenótot kaptam, mint a kertemben futó borostyán. Indákon nőttek a levelek, cakkosak és hegyesen végződnek. Leszedtem a fás szárról a leveleket és az illata is más volt mint a hagyományos ismert spenóté. Azért forró vízbe dobtam, megfőztem, majd leszűrtem, összeturmixoltam, a felét viszont lehűtöt...
Klasszikus padlizsánkrém 2015-09-19 23:08:58
Klasszikus padlizsánkrém Hozzávalók: 2 kisebb padlizsán fél fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál majonéz 1 kávéskanál piros arany só Elkészítés: A padlizsánokat egészben sütöttem meg, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúz...
Hűtött görögdinnye ital 2015-08-01 12:59:33
A napokban vendégeket vártam. Már főztem az ebédet, amikor eszembe jutott, hogy nincs itthon innivaló. Viszont volt a hűtőben egy jól lehűtött dinnye. Tele tettem a turmixgépet feldarabolt dinnyével, vagy tíz összeaprított mentalevéllel és egy fél citrom levével. Összeturmixoltam, majd leszűrtem. Nagyon meg lettem dicsérve az ötletes és finom italért. :-))))...
Őszibarack 2015-07-19 06:56:36
Nővéremtől kaptam, mint minden évben ezt a kopasz és őszibarackot. No nem ennyit, sokkal többet! Ilyen finom barack a piacon nem kapható! Párom hozta egy nagy hűtő tasakban, sajnos az út során kiszakadt a zacskó alja, ölben hozta tartva az alját, hogy ki...
Meggyes-fahéjas lekvár 2015-06-24 17:18:51
Hozzávalók: 5 kg meggy, 1 kg cukor (ízlés szerint fahéj) A meggyet megmostam, kimagoztam és egy nagy edénybe tettem, rászórtam a cukrot, és egy éjszakán át így állt. Lefekvés előtt megkevergettem, már vörös lében úsztak a meggyek, az illata pedig fenséges volt. Másnap reggel még kevergettem néha, aztán feltettem a tűzre. Főzés közben is kevergetni kell néha. Egy óra kever...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.