Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4412824 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 37
Előző Következő
Csirke vadas 2020-01-09 15:22:42
Hozzávalók 50-60 dkg filézett csirke felső comb (pulykahús is jó) 5 dkg füstölt csemege szalonna 25 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 dkg zellergumó 1 fej vöröshagyma (közepes) só 1 tk bors 2 evőkanál olaj 4 dkg cukor 1 gerezd fokhagyma 4 dl csirkehúsleves (kockából) 1-2 db babérlevél 2 dl tejföl 1 ek liszt 1-2 ek mustár 1/2 db citrom leve 50 dkg spagetti...
Tallóztam 2016-03-25 08:26:13
Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2...
Kolozsvári csirke 2016-03-23 16:44:31
Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2...
Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben 2016-01-02 16:48:50
15 dkg fekete széles metélt 15 dkg boglyas metélt 10 dkg füstölt szalonna 1 teáskanál házi zsír 10 dkg szeletelt bacon 10 dkg szeletel sonka 1 dl tejföl 2 db tojás 30 dkg félzsíros túró vagy ricotta só 15 dkg reszelt Trappista sajt kevés őrölt bors chili por pár kanál tejföl a tálaláshoz Elkészítés A kétféle tésztát forrásban levő, sós-olajos vízben külön, külön...
kolozsvári csirke 2014-11-13 12:58:50
forrás- http://aledakonyhaja.blogspot.hu Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 1...
savanyú káposztás ganca 2014-11-13 12:08:58
Hozzávalók: 30 dkg vékonyra gyalult savanyú káposzta, 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20 dkg húsos szalonna, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, fűszerpaprika; a tálaláshoz: 2 dl tejföl Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és annyi enyhén sós vizet öntünk rá amennyi épp ellepi, majd megfőzzük. Ha megfőtt, levével együtt összetörjük, visszatesszük a lángra...
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) 2014-05-19 11:11:40
A pincepörkölt (tulajdonképpen gulyás, pörkölt vagy bográcsgulyás) bográcsban az igazi, de szükség esetén persze a konyhában is elkészíthetjük. A pincepörkölt lényege, hogy a présházaknál, pincéknél meglévő egyszerű körülményekre való tekintettel minden alapanyag és adalék, még a köret is, egy edényben, egyszerre készül el. Másrészt, tartalmas egytálételnek kell lennie, hogy a b...
Savanyú káposztás ganca 2014-01-23 10:53:35
Hozzávalók: 30 dkg vékonyra gyalult savanyú káposzta, 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20 dkg húsos szalonna, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, fűszerpaprika; a tálaláshoz: 2 dl tejföl Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és annyi enyhén sós vizet öntünk rá amennyi épp ellepi, majd megfőzzük. Ha megfőtt, levével együtt összetörjük, visszatesszük a lángra és állandóan kavarva ho...
Kolozsvári csirke 2013-11-11 12:01:53
Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána. Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna,...
Hentestokány 2013-09-02 15:07:41
A tokány Erdélyi eredetű étel, abban különbözik a pörkölttől, hogy a húst rostjaira merőlegesen, 4-6 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát nem pirítjuk meg, mind a pörkölthöz, hanem csak üvegesre pároljuk és fűszerként nem használunk hozzá paprikát, csak frissen őrölt borsot és majoránnát. A szaftja rövid és sűrű, rozsdásbarna színét pedig a paradicsomtól meg a borstól kapja. A tokán...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2020 TVN.HU Kft.