Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4410473 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 888
Előző Következő
Szabó M. Gita: Pörkölt 2019-08-08 13:45:58
Pörkölt. Olyan 8 éves lányka voltam, mikor a bátyám hozott egy kiskutyát. Útszéli keverék volt, puli és német juhász. Szép kiskutya volt. Tulajdonképpen nálunk nem volt állatokban hiány, mert a bátyám mindig talált valamit. Ilyen volt a csóka is, aki mindég kint...
Mit tegyünk ha maradt még jócskán a sonkából? 2019-04-23 14:08:46
Főleg, ha hagyományos, parasztsonkát főztünk Húsvétra - fordulhat elő, hogy még maradt belőle rendesen. Viszont ezzel nincs vész, mert hűtőben még főzve is sokáig eltartható, hisz így is jócskán sós, és füstölt. Ha mostanában nem akarunk sonkára nézni, elég volt most az Ünnepkor, akkor porciózzuk ki, rakjuk zacskóba, vagy fóliába, aztán menjen a fagyasztóba. Néhány hónapon keres...
A sertés részei és felhasználásuk 2019-01-08 21:36:42
1. szűzpecsenye, 2. rövidkaraj, 3. hosszúkaraj, 4. felsál, 5. dió, 6. frikandó, 7. slussz vagy rózsa, 8. csülök, 9. láb és körmök, 10. farok, 11. lapocka, 12. oldalas, 13. hasaalja vagy dagadó, 14. tarja, 15. fej A friss sertéshús színe világospiros, zsírrétege majdnem fe...
Hortobágyi húsos palacsinta 2018-09-30 13:49:44
Hozzávalók 8 db palacsintához A palacsintatésztához: 1 db tojás 15 dkg finomliszt 3 dl tej 1 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz) csipetnyi só A töltelékhez: 1 csipet finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 db kis tejföl só őrölt feketebors pirospaprika ízlés szerint 50 dkg darált sertéshús A palacsinta hozzávalóiból csomómentesre kikeverjük a palacsintatésztát, ma...
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek 2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés...
Csilis gombapörkölt nokedlivel 2018-07-25 00:41:47
Csilis gombapörkölt nokedlivel Hozzávalók A pörkölthöz: 70 dkg csiperkegomba 2 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db csípős hegyes paprika 2 db csili paprika só őrölt fekete bors őrölt csípős pirospaprika csiliszósz olívaolaj 1 db csípős hegyes paprika díszítésnek A nokedlihez: 1 d...
Mi köze van Petőfinek a székelykáposztához? 2018-07-04 16:23:57
Ma székelykáposztát ebédeltem, innen jutott eszembe ez a kis szösszenet. Az egyik legismertebb káposztás fogás csak a nevében székely. A székelykáposztának ugyanis semmi köze a székelyekhez és Erdélyhez. Ez a káposztás ételt, amely a savanyú káposzta és a pörkölt kombinációja, Petőfi Sándor nevezte el Székely József fő levéltárosról. Úgy történt, hogy a fő levéltáros 1846-b...
Bográcsgulyás 2018-05-30 11:18:54
Bográcsgulyás Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, 6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír, 4 gerezd fokhagyma, fél kiskanál köménymag, 1,5-2 evőkanál jóféle pirospaprika, só, 2-2 közepes zöldpaprika (édes, nem csípős tévépaprika) és paradicsom (helyettük leh...
Levél 5.23 2018-05-23 05:54:22
Szép, napos reggelt! Szerda, Dezső napja. Köszöntsük Őt egy pohár jóízű itókával. Ma, is nagyon kellemes időjárás lesz, olyan, mint tegnap. Este, jól kitoltam magammal, mert ettem ,,könnyű" kaját, pörköltet, friss kenyérrel, és tejfellel. Most, oly nehéz a gyomrom. Így, jár aki fogyókúrázik. Vigyázzunk magunkra, szép napot Mindenkinek! Isten, Áldja meg Magy...
A vargabéles legendája 2018-05-19 08:36:01
A Darvas-féle vendéglő Erdély-szerte ismertté vált a vendégeknek kínált ízletes ételeknek és különlegességeknek köszönhetően. Darvasné büszke volt a hírnévre, amelynek megteremtéséhez, férje flekkenei és húskészítményei mellett, kétségkívül az ő főző-sütő tudománya is hozzájárult. Édesanyjától örökölte a tudományt, de az a gyakorlat, amelyet élete során az Aszalós-féle vendégl...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2019 TVN.HU Kft.