A selymes bőr és a dús, fényes haj titka: biotin |
2020-05-19 20:09:00 |
A biotin, vagy más néven B5-vitamin részt vesz a zsíranyagcserében, a szénhidrát-anyagcserében, a vércukorszint szabályozásában, de az agy és izomsejtek számára is szükség van biotinra. Ahhoz, hogy bőrünk sokáig selymes és szép maradjon, a körmünk ne legyen töredezett, illetve a hajunk dús és fényes maradjon, biotinra van szükségünk. Ehhez azonban alapfeltétel, hogy a belekben... |
A selymes bőr és a dús, fényes haj titkai |
2018-10-26 20:49:09 |
A selymes bőr és a dús, fényes haj titka: biotin A biotin, vagy más néven B5-vitamin részt vesz a zsíranyagcserében, a szénhidrát-anyagcserében, a vércukorszint szabályozásában, de az agy és izomsejtek számára is szükség van biotinra. Ahhoz, hogy bőrünk sokáig selymes és szép maradjon, a körmünk ne legyen töredezett, illetve a hajunk dús és fényes maradjon, biotinra van szük... |
Sós csigák házibulikra, háromféleképpen |
2018-01-19 20:11:16 |
Sós csiga gombával és tojással, sós csiga parajjal, juhtúróval és sajttal, sós csiga sonkával és aszalt paradicsommal. Nagyszerű mindegyik! Hozzávalók 3 csomag vajastészta, 10 dkg gomba, 1 fej hagyma, 8 db tojás, 50 dkg sajt (reszelt), 10 db paradicsom (koktél), 20 dkg sonka, 20 dkg túró (juh), 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj (olíva) A tésztákat eg... |
Karácsony a nagyvilágban. |
2016-12-20 10:31:36 |
Karácsony a nagyvilágban. Anglia: A karácsonyi készülődés a szebbnél szebb üdvözlőkártyák szétküldésével kezdődik. A kapott kártyákat szalagra ragasztva felakasztják a falra, és le sem veszik egészen január 6-ig. Az egész házat zöldbe-pirosba öltöztetik, a gyerekek levelet írnak a Télapónak. December 24-én a karácsonyfát együtt díszíti az egész család, majd este a gyerekek... |
Étlap szótár |
2015-06-29 08:38:58 |
ambassador módra (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vaj... |
Gárdonyi Géza: Micó |
2015-04-21 00:16:05 |
Gárdonyi Géza: Micó Egy vasárnap reggel, hogy rajtam volt már az ünnepi ruha, siettem ki, hogy lássanak. De korán találtam fölkészülni: nem mutatkozott egy gyerekpajtásom se. Pedig volt nekem jócskán: úr, paraszt egyformán. Valamennyi közt legkedvesebb a Csordás Andris. Andris annyi idős volt, mint én: hétesztendős, de sokkal okosabb. Mindennap talált ki valami újat. Ha egyeb... |
Lazac roston fokhagymás-parajos galuskával........... |
2014-12-14 18:46:59 |
Hozzávalók: 4 személyre 80 dkg lazacfilé olívaolaj só 50 dkg paraj 3-4 gerezd fokhagyma 50 dkg finomliszt 3 tojás vízElkészítés: A lazacszeleteket besózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. Egy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele némi olívaolajat, beledobjuk a zúzott fokhagymát,... |
Spenótos palacsinta kéksajttal töltve |
2014-11-07 23:14:29 |
Spenótos palacsinta kéksajttal töltve Hozzávalók: 2 db tojás 2 dl tej 1 dl tejszín 15 dkg liszt 20 dkg spenót 15 dkg kéksajt 20 dkg mascarpone 3 dkg vaj 5 dkg dió só bors olívaolaj 1 fej jégsaláta 2 db paradicsom Elkészítés: A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel, egy csipet sóval és kevés... |
Heti menü ajánlat – 2012 július 23 - 29. |
2012-07-22 23:30:37 |
Heti menü ajánlat - 2012 július 23 - 29. Hétfő: Előétel: Gombaleves csirkehússal Főétel: Burgonyafelfújt tejföllel Desszert: Sárgabarack Vegetáriánus ajánlat: Burgonyafelfújt Kedd - nézzünk szét az Alföldön, mi kerül a tányérba: Előétel: Alföldi gombócleves Főétel: Alföldi zúzapörkölt Desszert: Alföldi vargabéles Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós-papri... |
Rántott csirkemell parajjal töltve sült burgonyával recept |
2012-07-10 16:55:12 |
Hozzávalók: 10 dkg Rama Classic 1 csomag Knorr Fokhagymás Villámpác 1/2 csomag Knorr Grill Fűszervarázs 12 dkg zsemlemorzsa 2 db nyers tojás 4 dkg finomliszt 4 dl napraforgó olaj 50 dkg csirkemell filé 15 dkg parajkrém 1 kg burgonya só Elkészítés: A parajkrémet kiolvasztjuk, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A csirkemelleket vékonyra kiklopfoljuk és b... |
|