Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab |
2024-04-09 22:21:34 |
A zöldbab nem kerül fókuszba, azonban amilyen csendben meghúzódik a háttérben, olyannyira tömve van tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és olyannyira hasznos a szervezetünk számára. Hiszen még az időskori betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, ame... |
Egy ősi gabona, amely egészséggel ajándékoz meg |
2024-03-09 20:53:12 |
Egy ősi gabona, amely egészséggel ajándékoz meg: bulgur - zöldbabos bulgursaláta-recepttel A bulgur egy ősi étel, amelynek kimagasló a tápértéke és tápanyagtartalma. Már a Bibliában is említést tesznek róla, illetve az ókorban is nagyon kedvelték, és igencsak gyakra... |
Attila Hun Birodalma |
2024-03-08 21:45:26 |
Attila Hun Birodalma Attila Hun Birodalma! "Csak" ekkora volt! És mégsem tanítják a magyar iskolákban! Hogy csinálta? Hogy tudta megszerezni, és fenntartani? Büszkék lehetnénk a HUN származásunkra, ha ilyen elődeink voltak! De ezt nem akarják!... |
Ligetszépe, az F-vitamin leggazdagabb forrása! |
2024-02-27 21:51:12 |
A ligetszépét valaha csak szépségéért szerették. E különleges, pompás színekben ragyogó növényről azonban sokáig nem tudtuk, hogy gyógyító hatással is bír. A ligetszépének több változata létezik, mindegyikük az Onagraceae család osztályába tartozik. Népies nevei: csészekürt, kecsketubák, ligetéke, rapontikagyökér, idegen sárgaviola. Megtalálható töltések mellett, ugaroko... |
Paszternák |
2024-02-24 07:42:41 |
Paszternák: Hogyan támogatja az egészséges életmódot? A paszternák, pasztinák vagy tudományos nevén Pastinaca sativa, egy kétéves, ehető gyökérzöldség, amely a zellerfélék családjába tartozik. Ez a zöldség a középkori Európában volt nagyon népszerű, mielőtt a burgonya és a sárgarépa átvette a helyét. A paszternák gyökere fehér vagy krémszínű, hosszú és kúp alakú, hasonlít... |
Csirke Sztroganov módra |
2024-02-20 09:13:43 |
Hozzávalók: 40 dkg csirkecombfilé 30 dkg gomba 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 teáskanál paradicsompüré 1 dl fehérbor 2 dl tejföl 2 dl tejszín kevés olaj só, bors Elkészítés: A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, vagy ha kisebbek, negyedeljük. A csirkecombfiléket lebőrözzük és a húst felcsíkozzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámoz... |
Chili alkalmazása |
2024-02-18 22:06:33 |
Ne csak főzés és sütés során használjunk chiliolajat : chiliolaj készítése házilag 2 recepttel A chili egy csípős paprika, de ha olajat készítünk belőle, akkor kevésbé sejlik fel ez a csípőssége. A chiliolajat használhatjuk sütés és főzés során és ily módon az összes pozitív tulajdonságát kihasználhatjuk. A chiliolaj nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitaminokat, ásványi a... |
Együnk több zöldborsót - gyógyulhatunk vele |
2024-02-16 19:26:23 |
A zöldborsó nem csak finom zöldség, hanem csodálatos gyógyhatással rendelkező vitaminbomba is. Lágy, üde ízének köszönhetően az egyik legkedveltebb zöldségféle. A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen amino... |
Mángold |
2024-02-15 21:24:21 |
A méltatlanul elfeledett mángold a cukorrépa és a cékla közeli rokona. Kevesen tudják, hogy egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. Ha nincs kertünk, sebaj, balkonláda is tökéletes a termesztésére. Mitől egés... |
A paszternák gyógyhatásairól |
2024-02-15 21:08:01 |
Paszternák: Hogyan támogatja az egészséges életmódot? A paszternák, pasztinák vagy tudományos nevén Pastinaca sativa, egy kétéves, ehető gyökérzöldség, amely a zellerfélék családjába tartozik. Ez a zöldség a középkori Európában volt nagyon népszerű, mielőtt a burgonya é... |
|