Patiszon-csillagtök |
2021-01-15 23:47:33 |
Nyersen is fogyaszthatjuk, de semleges íze miatt mégsem rágcsáljuk. Viszonylag ízetlen zöldség, visszafogott ízét a sütés-főzés hozza ki. Fűszerei a babérlevél, bazsalikom, bors, fokhagyma, kardamom, kapor, majoranna, pirospaprika, petrezselyem, szerecsendió, citrom- és nara... |
Boros Valéria flakkonos savanyúsága |
2018-08-05 04:27:48 |
Ez egy konkrétan savanyúság recept, ezt lehet 5 literes fedeles vödörben is, de lehet 5 literes üvegben is, nekem praktikusabb a flakon mert bőven van belőle: az üveg aljára egy csokor kapor 14 evőkanál cu... |
Krémes zöldségragu |
2018-02-28 23:41:57 |
Krémes zöldségragu Hozzávalók 1 db patisszon 1 db cukkini 1 db vöröshagyma 4-5 db paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 csipet szerecsendió 25 dkg mascarpone 2 ek olívaolaj 1 tk ételízesítő só őrölt színes bors Elkészítés A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és a... |
Krémes zöldségragu |
2017-10-30 22:51:58 |
Krémes zöldségragu Hozzávalók 1 db patisszon 1 db cukkini 1 db vöröshagyma 4-5 db paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 csipet szerecsendió 25 dkg mascarpone 2 ek olívaolaj 1 tk ételízesítő só őrölt színes bors Elkészítés A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és a... |
Ecetes karfiol, patisszon, répa, bébikukorica |
2017-09-21 16:56:08 |
Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 8 dl víz, 1+1 evőkanál só, 1 evőkanál mustármag Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsákra, mossuk meg, és sós, lobogó vízben 5 percig főzzük. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből főzzünk levet, amelyet rögtön öntsünk az üvegekbe rendezett karfiolrózsákra. Szárazdunsztban tartsuk másnapig. Hasonló módon készíthetünk patisszont, ré... |
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: |
2017-07-07 09:00:59 |
BEDOBÁLÓS SAVANYÚSÁG Elkészítése: Összekeverünk 5 l hideg vizet, 30 dkg sót, 30- 50 dkg cukrot, 1.5 dl 10%-os ecetet, 1 csokor kaprot, 50 szem egész borsot, 7- 8 babérlevelet, 3 kk. borkénport, 1 csomag szalicilt, 1 szál tormát. Nagyobb, zárható BÖDÖNBE tesszük (lehet akár műanyag is) és folyamatosan, tetszés szerinti mennyiségben tehetjük bele a savanyítandó zöldségeket. [k... |
hordós savanyúság |
2017-06-25 19:14:08 |
Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb. 50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.... |
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
2017-05-11 08:45:51 |
ELŐÉTELEK, LEVESEK Pálinkás sajtkrém 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeljük le, s dolgozzuk össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsük sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább fél órát. Kecskeméti hideg barackleves 3 dl rostos baracklé 2 dl friss narancslé 1 dl tejszín 1 csomag h... |
Cukorbetegségről |
2017-05-01 09:10:18 |
Miért kell diétáznia a cukorbetegnek: Az inzulinkezelés alatt álló cukorbetegeknek azért kell diétáznia, mert az alkalmazott inzulinkészítmények hatása nem fedi a táplálékból felszívódó szénhidrátok által okozott vércukor emelkedést. A modern inzulin terápiában van lehetősége a betegnek az elfogyasztott táplálék szénhidráttartalma alapján kiszámolni a szükséges inzulin menny... |
Krémes zöldségragu |
2017-04-19 23:26:03 |
Krémes zöldségragu Hozzávalók 1 db patisszon 1 db cukkini 1 db vöröshagyma 4-5 db paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 csipet szerecsendió 25 dkg mascarpone 2 ek olívaolaj 1 tk ételízesítő só őrölt színes bors Elkészítés A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és a... |
|