Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533128 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 6
Előző Következő
Patiszon-csillagtök 2021-01-15 23:47:33
Nyersen is fogyaszthatjuk, de semleges íze miatt mégsem rágcsáljuk. Viszonylag ízetlen zöldség, visszafogott ízét a sütés-főzés hozza ki. Fűszerei a babérlevél, bazsalikom, bors, fokhagyma, kardamom, kapor, majoranna, pirospaprika, petrezselyem, szerecsendió, citrom- és nara...
Zöldségfélék 2010-06-01 13:47:12
Zöldségfélék Tök: amit tök jó fogyasztani! A tökfélék családjának rendkívül színes és változatos a világa. Különleges "egyéniség" valamennyi fajta. Közéjük tartozik az étkezési tök is, amely igen fontos szerepet tölt be a mai magyar konyhaművészetben. Méltatlan lenne megfeledkezni róla. Ismerjük meg! ...
Zöldségfélék 2010-05-17 14:38:07
Zöldségfélék Patisszon: a salátának való Elvileg minden tök jó nyersen fogyasztva is, általában mégsem rágcsáljuk, mert viszonylag ízetlen zöldségek. Ízüket a sütés-főzés hozza ki. Ha szeretné változatossá tenni salátás ételeit, akkor a tökfélék közül a patisszont ajánljuk. Ismerjük meg! Kevesen hív...
Tök: 2009-08-02 12:22:17
Ismerjük meg! A közönséges vagy étkezési tök (Cucurbita pepo), a Cucurbitaceae családba tartozik, amelybe mintegy 114 nemzetség és 500 faj tartozik. Ezek között szerepelnek egylaki és kétlaki növények, lágyszárúak és fás szárúak is. Termésük alakja és formája igen változatos lehet. Egyes feltételezések szerint a tök őshazája India és Kína lehetett, onnan került Európába. A ma...
Patisszon: 2009-07-30 21:31:59
Ismerjük meg! Kevesen hívják csillagtöknek, pedig ez a magyar neve a francia patisszonnak. A kabaktermésűek (Cucurbitaceae) családjába tartozó, egyéves, lágyszárú, általában indás növény, az uborka és a többi tökféle rokona. Botanikai neve sem különbözik a töktől - Cucurbita pepo var. Patissoniana -, csak a variáns neve más. Amerikai meleg klímájú őshazájából érkezett hozzánk,...
Patisszon: a salátának való 2008-07-01 12:36:03
Patisszon: a salátának való Elvileg minden tök jó nyersen fogyasztva is, általában mégsem rágcsáljuk, mert viszonylag ízetlen zöldségek. Ízüket a sütés-főzés hozza ki. Ha szeretné változatossá tenni salátás ételeit, akkor a tökfélék közül a patisszont ajánljuk. Ismerjük meg! Kevesen hívják csillagtöknek, pedig ez a magyar neve a francia patisszonnak. A kabaktermé...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.