Őszintén megdícsérjük az egész világot |
2017-08-15 14:59:14 |
Dsida Jenő KÓBORLÓ DÉLUTÁN KEDVES KUTYÁMMAL ŐSZINTÉN MEGDICSÉRJÜK AZ EGÉSZ VILÁGOT Szép a világ, gyönyörű a világ és nincs hiba benne. Már legalább minekünk iszonyúan tetszik ilyenkor. Hívogatón fut az út, ragyogón felporzik a léptünk, körbe kivánatosan kiterülve feküsznek a falvak, testvérünk a rö... |
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? |
2016-09-13 12:59:02 |
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? Ánizs (és a csillagánizs) mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek Babér levesek, mártások, pácok, pástétomok, savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel) Barbecue levesek, mártások, tokányok, vagdalta... |
almás cékla köret |
2016-03-09 22:13:54 |
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre 6-7 kisebb cékla (kb. 60 dkg) 1 nagy vöröshagyma 6-8 gerezd fokhagyma 5 evőkanál olívaolaj só frissen őrölt bors 1 kis csokor petrezselyemzöld 2 alma kevés citromlé Elkészítés A... |
Mesék |
2016-02-28 11:56:23 |
A HALÁLBÓL VISSZAVÁRT LEÁNY A vörösrókának nagyon rossz a híre. Úgy mondják, hogy akár-csak a hiéna, a vörösróka is kiássa és fölfalja az elhullott dögöt, s azt is mondják, hogy az üvöltése mindig bánatos, gyászt jelez. Valamikor réges-régen vörös volt a vörösróka egész irhája, és nagy története van annak, hogyan lett fekete a négy lába. Az állatok törzsfőnöke nagy lakomára... |
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek? |
2015-10-05 13:40:00 |
Ánizs (és a csillagánizs) mártások, sütemények, pudingok, gyümölcslevesek, édes rizsek, keleten: főzelékek Babér (más néven: szagos levél) levesek, mártások, pácok, pástétomok, savanyú és ecetes ételek, (jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel) Barbecue levesek, mártások, tokányok, vagdaltak, sültek Bazsalikom (más néven: királyfű, német b... |
Rozmaringos sült cékla |
2015-06-11 08:12:18 |
Hozzávalók: 6 db közepes méretű cékla, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, kevéske darált feketebors, só, 3 szál friss rozmaring Folyóvíz alatt szivaccsal dörzsöljük át alaposan a céklákat, majd vágjuk cikkekre. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megtisztított fokhagymagerezdeket, tépkedjük rá a rozmaring levelét, és csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá feketeborso... |
Minél többféle, annál jobb! Zöldfűszerből sosem elég! Lestyá |
2015-04-29 18:58:58 |
A zöldfűszer akkor az igazi, ha friss, ha sokféle áll belőle rendelkezésünkre, vagyis a legjobb, ha magunk termesztjük. Akár cserépben az ablaban, még jobb balkonunkon, de a legjobb, ha van egy zsebkendőnyi kis kertünk. Mert akkor igazi füveskertünk lehet. A fű természetesen nem gyepet jelent, hanem hagyományos értelemben azokat a gyógynövényeket, amelyeket hatásukért, illatuké... |
A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísérője |
2014-08-11 15:06:59 |
A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísérője . Kaldeneker György A fűszeres zöldségekből és gyümölcsökből készült chutney remekül kiegészíti a parázson sült pecsenyéket. Dunsztosüvegbe téve egész évben élvezhetjük remek ízeit. Hozzávalók: 1 kg őszibarack 2 db piros kaliforniai paprika fél maréknyi mazsola 2 db alma 2 fej vöröshagyma... |
|