Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4407930 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 11103
Előző Következő
Paradicsomos bulgur 2018-09-20 01:14:02
Paradicsomos bulgur Hozzávalók 10 dkg ajvár (tubusos vagy üveges) 25 dkg bulgur 1 db citrom 4 ek olívaolaj 5 dl passzírozott paradicsom 1 tk csilipehely 1/2 csokor petrezselyem Elkészítés Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjük és alaposan összeforgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, é...
Fokhagymakrémleves kenyérkockával 2018-09-20 01:04:34
Fokhagymakrémleves kenyérkockával Hozzávalók 1 fej hagyma 2 ek olaj 10 gerezd fokhagyma 1 l zöldség- vagy húslevesalaplé 2,5 dl hab tejszín só bors pirított kenyérkocka petrezselyem (a díszítéshez) Elkészítés A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagym...
Paprikás csirke galuskával 2018-09-15 23:43:44
Paprikás csirke galuskával Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg) 1 nagy fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 evőkanál olaj vagy zsír 1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika 3+1 dl tejföl A galuskához: 1 tojás 2-3 dl tej 1 csapott mokkáskanál só 25 dkg liszt 3 dkg ma...
Bajor májgombócleves 2018-09-15 23:39:17
Bajor májgombócleves Hozzávalók 25 dkg borjú- vagy marhamáj 1/2 db kezeletlen citrom 1/2 fej hagyma olaj 1 ek frissen aprított petrezselyem 1/2 tk majoránna frissen reszelt szerecsendió 25 dkg szikkadt kenyér 1,25 dl tej 1 db tojás + 1 db tojássárgája 1 ek mustár só bors 8 dl marhahúsleves-alaplé 3...
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk 2018-09-09 16:38:07
Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 4 db alma, 2 dl étolaj, 2 dl tokaji aszú, 100 g lapra vágott mandula, 1 kg burgonya, 20 g élesztő, 2 dl tejföl, 5 g fehér bors, só, petrezselyem, 1 kávéskanál keményítő, 1 fürt szőlő. Elkészítése: A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 1dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, majd egyik oldalát lisztbe márt...
Borzas csirkemell hagymás spenótos cukkinivel 2018-09-09 16:36:08
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé szeletelve só, bors 1 nagy fej zeller reszelve 2 tojás 2 ek. liszt 1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva) 2 gerezd fokhagyma zúzva 1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint) 1/4 tk. őrölt bors A körethez: 2 ek. olaj 1 fej hagyma szeletelve 2 kisebb cukkini szeletelve 25 dkg friss spenót só, bors 2 gerezd f...
Baconos, sajtos, gombás csirketekercs: ennél finomabbat még 2018-09-09 16:26:41
Tökéletes ízösszhang, ropogós és lágy egyszerre. hamar kész, és hamar el is fogy. Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 40 dkg gomba 1 vörös hagyma 15 dkg reszelt ementáli sajt 12 vékony szelet bacon 1 tojás olívaolaj petrezselyem só, bors Elkészítése: A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyju...
Kemencés csirkecombok pékné módra 2018-09-09 16:21:35
Hozzávalók: 4 csirkecomb 1 kg burgonya 4 vöröshagyma 2 ek sertészsír 1 kk szárított, morzsolt kakukkfű 1 kk szárított, morzsolt rozmaring 1 csokor felaprított petrezselyem 1 dl rosé só ízlés szerint Elkészítése: A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés sz...
Krumplis kosárka hússal töltve 2018-09-09 16:14:25
Hozzávalók 4-5 db közepes méretű burgonya 1-2 ek liszt 300 g darálthús 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek főtt rizs 2 db tojás 100 g reszelt sajt só, bors, petrezselyem A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal. A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojá...
Oldalaskoszorú szalonnás zöldségekkel 2018-09-09 16:13:29
Hozzávalók: 1 kg oldalas (10-12 cm széles egy darabban) só bors olaj 60 dkg párolt idényzöldség vegyesen 10 dkg füstölt szalonna 5 dkg hagyma 1 csokor petrezselyem vaj Elkészítés: Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután ke...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.