Ragadd meg a mai napot! |
2024-03-05 19:44:47 |
Március 6 Ragadd meg a mai napot! ,,Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak." (Ef 5:15-16) Ne kapaszkodj a jövőbe, Joni" - szokta mondani apám. "Figyelj a jelenre." Apu így élt, így dolgozott. Amikor apám kőfalakat épített a farmon, nem sietett. Felvett egy követ, lesöpörte róla a f... |
Paradicsomos csirkemell |
2024-02-09 18:40:40 |
PARADICSOMOS CSIRKEMELL HOZZÁVALÓK 40 dkg csirkemellfilé (4 szelet) 2 ek. napraforgóolaj 1 ek. passzírozott paradicsom 1 ek. mustár 4 db paradicsom 1 tk. konyhasó 1-2 gerezd zúzott fokhagyma zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó stb.) ELKÉSZÍTÉS 1 A passzírozott paradicso... |
Csirkés spenót |
2024-02-09 18:37:37 |
CSIRKÉS SPENÓT HOZZÁVALÓK 50 dkg friss spenót 40 dkg csirkemellfilé 100 dkg reszelt parmezán 3 ek. tejföl (12%-os) 1 db tojássárgája 1 diónyi vaj 2 ek. olaj só, bors, szerecsendió ELKÉSZÍTÉS 1 A mellfiléket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózz... |
Móra Ferenc - A város lúdja |
2023-11-11 18:42:06 |
Móra Ferenc - A város lúdja Mikor ez történt, akkor a Tisza sokkal nagyobb volt, mint most, a városunk meg kisebb. Ennélfogva mikor a nagy Tisza egyszer tengernek játszotta magát, nem nagy erőlködésbe került neki elnyelni a kis Szegedet. De olyan tökéletesen ám, hogy mi... |
Debreceni fonatos |
2023-10-22 08:08:44 |
2 dkg élesztő 3 ek cukor 2,5 dl tej 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz) 1 csipet só 1 db tojássárgája 5 dkg vaj A sütéshez: olaj A tálaláshoz: vaníliás porcukor ELKÉSZÍTÉS Egy pohárba morzsoljuk a friss élesztőt, rászórunk egy nagy csipetnyi cukrot. Öntünk rá langyos tejet, összekeverjük, és hagyjuk felfutni. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkavarjuk a... |
Felhőlángos |
2023-10-21 22:16:47 |
ELHŐLÁNGOS recept 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 3 tojássárgáját kikeverjük 10 dkg túróval,csipetnyi sóval, 6 g sütőporral, beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszából sütőpapírra bélelt tepsire 4 egyforma halmot adagolunk, elegyengetjük és 180°-on alsó-felső sütéssel kb. 12-14 perc alatt pirosra sütjük. Tejföllel,reszelt sajttal tálaljuk,de anélkül is finom. [ke... |
szüret |
2023-10-12 00:47:25 |
Endrődi Sándor: Szüret után Az ősz tündére halkan Végiglebeg a dombon, S a borág levéldísze Sárgás-pirosra bágyad. Nincs már gerezd a tőkén, Csak itt-ott kandikál le Az őszi venyigéről Egy-egy fonnyadt biling, mit A szedők rajt' feledtek. Bolyongok az e... |
Somlyó Zoltán - Őszi síp. |
2023-10-11 01:21:00 |
Somlyó Zoltán - Őszi síp. Megfújták már az őszi sípot. Fülem mögött már elsivított Az őszi szél, a bús szirén. Vad táltos fogva hintajába, virágot hint a nők hajába és panaszt hordoz a szívén. Búsan suhogtat ostorával s pirosra forrt szagos borával mindenki... |
|