Gyors vacsora |
2023-09-12 13:33:45 |
Önts tejfölt a reszelt krumplira, és süsd meg. Isteni vacsora lesz belőle! Hozzávalók: 4-6 nagyobb méretes krumpli vaj tejföl hagyma só, bors fűszerek, ízlés szerint sajt Reszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvas... |
"Szeretsz-e engem?" |
2023-08-31 07:00:18 |
"Szeretsz-e engem?" János 21,15-17 Imént hal és kenyér pirult parázson, És most Simon felé fordul az Úr, (Mögötte ott a csillagfényű, szép karácsony És a Kereszt. S a húsvét fénye hull.) Simon Péter szívét akarja kézbe venni - Nézd ezt az átfúrt, drága, szent Kezet! -, S három nehéz, édes kérdés tüzébe tenni: "Simon, jobban szeretsz-e, mint ezek?" Oly jácintkék az ég... |
Radnóti Miklós: Zápor után |
2023-05-30 00:17:33 |
Radnóti Miklós: Zápor után Két arcán két pipaccsal pirult, hogy jődögélve jöttünk,- a rét: s mint asszony, ki messzi emberét várja: teli fény ült az enyhe dombokon. Majd ég dörrent, felhő repedt, hosszúhaju zápor esett és csattogva szerteszállt; tócsába vert lepke hev... |
Kaffka Margit: Rosszalkodás |
2022-09-29 00:21:27 |
Kaffka Margit: Rosszalkodás Igazad van: simítni a gyürődést, Visszafésülni ellazult hajat, - Még azt hihetnék körül az emberek: Valami bolond "íróné" ül itt, Ki este verslábaktól dúlt fejére Csak így-úgy csapja fel a kalapot, S biztosító-tűt vesz kapo... |
Rosszalkodás |
2022-08-01 21:20:11 |
Kaffka Margit /1880-1918/ Kaffka Margit: ROSSZALKODÁS Igazad van: simítni a gyürődést, Visszafésülni ellazult hajat, - Még azt hihetnék körül az emberek: Valami bolond "íróné" ül itt, Ki este verslábaktól dúlt fejére Csak így-úgy csapja fel a kalapot, S biztosí... |
Walther von der Vogelweide versei |
2022-07-20 22:00:17 |
WALTHER VON DER VOGELWEIDE VERSEI Walther von der Vogelweide (1170 k. - 1230 k.) a legnagyobb középkori német költő, a korszak európai irodalmának kimagasló alakja. Születési helye nem ismert, származási helyként számo... |
Serpenyős tarja |
2021-12-15 06:24:07 |
Serpenyős tarja, ha így sütöd nem szárad ki a hús, finom puha és szaftos lesz. Finom puha sertéstarját szeretnél sütni? Mutatunk egy nagyon egyszerű receptet! Serpenyőben sütjük, hamar elkészül és finom omlós lesz. A hús nem szárad ki, nagyon puha marad. Kellemesen fokhagymás, de tetszés szerint lehet fűszerezni, akár egy kis csilivel is ízesíthetjük. Sokan szeretik... |
tökéletes torta alappiskóta |
2021-08-18 11:29:21 |
Hozzávalók: 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához 4 közepes tojás 25 dkg porcukor 20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor (12 g) 8-10 evőkanál víz Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket kemény hab... |
Pogány Zoltán versei |
2020-10-25 20:00:20 |
POGÁNY ZOLTÁN VERSEI Pogány Zoltán a szlovákiai Szádalmáson él, nem messze a magyar határtól. A magyar nyelv avatott művelője, már gyermekként szívesen játs... |
|