Rozéra sült kacsamell narancsos sárgarépalekvárral |
2018-09-09 16:24:55 |
Hozzávalók: - 4 db kacsamell - 1 liter zöldséglé - 200 gr polenta (puliszka) - 2 dl tej - 15 dkg szeletelt, pirított mandula - só - bors - 4 evőkanál narancsos répalekvár A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a p... |
Kétes dicsőségű dobogón Dzsudzsák Balázs |
2018-09-04 17:47:11 |
Dzsudzsák Balázs a harmadik helyezett abban a rangsorban, amelyben a Transfermarkt című szaklap rangsorolta a legértékesebb csapat nélküli játékosokat. A magyar középpályás szerződése június 30-én járt le az egyesült arab emírségekbeli al-Vahdánál, szabadon igazolhatóvá vált, de azóta sincs csapata. A 31 éves szélső július végén úgy nyilatkozott, hogy nem kíván hazatérni az NB I-... |
Sajtos polenta spenótszósszal |
2018-05-07 02:41:56 |
Sajtos polenta spenótszósszal Hozzávalók Hozzávalók: 20 dkg feta sajt 7 dl víz 1 teáskanál só 25 dkg kukoricadara 4-6 evőkanál vaj 25 dkg spenót (lehet mélyhűtött is) 2 evőkanál tejföl 1-2 evőkanál zabpehely Elkészítés: A fetát apró kockákra vágjuk. A vizet a sóval egy mély teflonos serpenyőben forrásig melegítjük,... |
Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült... |
2018-03-31 23:55:17 |
Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült fokhagymával Hozzávalók: 1,2 kg báránygerinc 20 dkg kukoricadara 6 dl tej 5 dkg vaj 10 dkg szeletelt mandula 6 dkg parmezán 2 fej fokhagyma 3 evőkanál dijoni mustár 3 szelet toast kenyér 1 ág rozmaring 3 ág kakukkfû Elkészítés: A bárányt megtisztítjuk, a koronáját szép fehérre kaparjuk késsel (vagyis... |
polenta pirított gombával |
2018-02-08 23:53:40 |
Polenta pirított gombával Hozzávalók 1 fej hagyma 4 ek olaj 7,5 dl zöldségleves-alaplé 12,5 dkg kukoricadara 30 dkg apró csiperkegomba 2 ek mascarpone 10 dkg sajt só bors Cayenne-bors Elkészítés A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk raj... |
Marengói csirke – Napóleon kedvence |
2018-01-09 07:03:40 |
Hozzávalók 4 személyre: 12 alsó csirkecomb vagy 4 nagyobb egész comb 1-2 kk. provence-i fűszerkeverék 4 ek. (classico) olívaolaj 1 közepes fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 400 g apró szemű sampinyon gomba só, bors 1 doboz (400 g) konzerv hámozott paradicsom egészben vagy 600 g friss, érett paradicsom 1 ek. vaj/margarin 2-3 ek. fin... |
polenta-pite ratatouille feltéttel |
2017-12-01 22:37:05 |
Polenta-pite ratatouille feltéttel Hozzávalók: 20 dkg kukoricadara 5 dkg vaj olívaolaj 7 dkg parmezán só bors A ratatouille-hoz: 2 hagyma 2 gerezd fokhagyma szeletelve 1/2-1/2 piros és zöld kaliforniai paprika 1 cukkini 1 kisebb padlizsán 4 paradicsom 1 teáskanál kakukkfű 3 evőkanál petrezselyem... |
polenta pirított gombával |
2017-07-23 01:12:57 |
Polenta pirított gombával Hozzávalók 1 fej hagyma 4 ek olaj 7,5 dl zöldségleves-alaplé 12,5 dkg kukoricadara 30 dkg apró csiperkegomba 2 ek mascarpone 10 dkg sajt só bors Cayenne-bors Elkészítés A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk raj... |
Egy rég elfeledett recept Neked, ki erre jársz |
2017-07-17 12:11:07 |
Elkészítése: A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítjuk, és 2-3 cm vastagra simítjuk. Amikor megdermedt, felszeletel... |
Grillezett polenta |
2017-05-23 23:06:00 |
Grillezett polenta Hozzávalók 1/2 kg kukoricadara 1 l erőleves (kockából is jó) 1 ek olaj só Elkészítés A kukoricadarát a forrásban lévő alaplébe öntjük, és addig főzzük, amíg sűrű kása állagú nem lesz. Ha szükséges, még öntünk rá vizet, és sózzuk is, ha kell. Az egészet egy kb. 5 cm magas, szögletes edénybe öntjük, amit előzőle... |
|