10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni |
2024-04-15 22:40:38 |
Az agyagcsere több attól, hogy az étel energiává alakul át. Segíti az alapvető funkciók fenntartását, mint például a sejtek regenerálódása, a hormonegyensúly, a légzés vagy akár a vérkeringés. Elég sok tényező befolyásolja: a nemed, a korod, a magasságod, a testsúlyod és az étkezési szokásaid. Minél gyorsabb az anyagcseréd, annál több energiád van, és annál hatékonyabb a fogyá... |
A gyulladáscsökkentő étrend segíthet az agy térfogatának |
2024-04-09 22:32:22 |
A gyulladáscsökkentő étrend segíthet az agy térfogatának növelésében Ahogy öregszünk, úgy sok változáson megy keresztül a testünk. Az öregedés az agyra is hatással van: agyunk is öregszik, és még zsugorodik is. A folyamat azonban lassítható, mégpedig egészséges életmóddal. A legutóbbi kutatások szerint a gyulladáscsökkentő étrend is nagyon sokat segíthet az agy térfogatának nö... |
A gyulladáscsökkentő étrend segíthet |
2024-04-02 23:00:06 |
A gyulladáscsökkentő étrend segíthet az agy térfogatának növelésében - citrusos-zelleres-spenótos salátarecepttel Ahogy öregszünk, úgy sok változáson megy keresztül a testünk. Az öregedés az agyra is hatással van: agyunk is öregszik, és még zsugorodik is. A folyamat azonban lassítható, mégpedig egészséges életmóddal. A legutóbbi kutatások szerint a gyulladáscsökkentő étre... |
A máj egészségét biztosító és fenntartó gyógynövények |
2024-03-26 19:55:29 |
Egyre többen szenvednek valamilyen májbetegségben nemcsak hazánkban, hanem világszerte. A májbetegségnek sokféle kockázati tényezője ismeretes, mint például a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a magas vércukorszint, a magas vérnyomás, a magas trigliceridszint és a magas koleszterinszint. Vannak azonban olyan gyógynövények, amelyek javítják és védik a máj egészségét. Az... |
Zöldségek magas fehérjetartalommal |
2024-03-22 22:50:58 |
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal. A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az artéri... |
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma |
2024-03-20 22:41:04 |
A gránátalma nagyon sok táplálkozási előnnyel rendelkezik és ez annak is köszönhető, hogy tele van sok és hasznos tápanyaggal. Többek között olyan fitokémiai anyagokat is tartalmaz, mint amilyenek a polifenolok, ezen kívül katekin és tannin nevű vegyületekben is bővelkedik.... |
Csicseriborsóliszt |
2024-03-17 21:24:30 |
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatait. A csicseriborsónak és a belőle kés... |
Allergiaszezon idején is ehetjük |
2024-03-12 22:10:15 |
Táplálékok, amelyekre allergiaszezon idején is számíthatunk Az allergiásoknak nem kell bemutatni az allergia kellemetlen tüneteit. Az orrfolyás, a tüsszögés, a könnyező és kivörösödő szemek minden allergiás ember számára ismerős tünet lehet. Az allergia kialakulásáért az immunrendszer gyengesége tehető felelőssé, illetve a szervezetben kialakuló gyulladás, amely általában a bel... |
Magas koleszterinszintre tippek |
2024-03-06 23:36:18 |
Tippek a magas koleszterinszint csökkentésére : olívaolaj, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök és keresztesvirágú zöldségek A magas koleszterinszint mindenképpen veszélyes, még ha sokan azt állítják, hogy ez nincs így. Amennyiben elkezdünk életmódot váltani, azt tapasztalhatjuk, hogy a koleszterinértékeink egyre inkább közelítenek az ideálishoz. Merthogy nem elegendő csak az étkezési... |
A paprika gyógyhatásairól |
2024-03-03 21:55:02 |
Az antimikrobiális hatásokkal rendelkező paprika véd a krónikus betegségekkel szemben - köményes paprikasaláta-recepttel Nyáron nemcsak sokan fogyasztanak, hanem sokan termesztenek is paprikát, legyen szó piros, sárga vagy zöld színű paprikáról. A magyar ember kedvel... |
|